Man (31) aangehouden vanwege 'needle spiking' tijdens Den Haag Outdoor festival | Regio15.nl

Man (31) aangehouden vanwege 'needle spiking' tijdens Den Haag Outdoor festival

Den Haag - Op het Den Haag Outdoor festival in het Zuiderpark is zaterdagmiddag een 31-jarige man aangehouden voor needle spiking.


Needle spiking is het gebruik van een naald met verdovende stoffen om iemand te drogeren.

Een alerte omstander zag de man een vrouw prikken. De omstander twijfelde geen moment en schakelde de beveiliging in. Die hebben de man staande gehouden en de politie ingeschakeld. Bij de man werd daadwerkelijk een naald aangetroffen en daarop werd hij aangehouden.

Volgens mede-eigenaar Timo Bosman gaat het met het slachtoffer goed. Bosman laat weten lof te hebben voor het snelle handelen van het beveiligingsbedrijf. Hij is blij dat de verdachte is aangehouden en daardoor meer leed kon worden voorkomen. 

Een tipgever op de Regio15 tiplijn (0615151502) heeft het zien gebeuren. Volgens deze tipgever zouden er twee vrouwen zijn geprikt. De tipgever heeft aangifte gedaan op het politiebureau Zuiderpark.

De politie laat weten dat er een 31-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is aangehouden. 

Een medewerker van het beveiligingsbedrijf deelt op zijn Facebook-pagina foto's van het incident. Er zouden volgens hem zelfs 5 personen zijn geprikt. Hij bedankt de politie en organisatie van het festival voor de samenwerking.

6Kj2Zj.jpg

In mei dit jaar schreef de NOS nog een artikel over 'needle spiking'.

Update 20 juni: de 31-jarige man zit nog vast en is verdachte van ‘zware mishandeling’. De politie heeft tot nu toe één aangifte binnen maar sluit meer aangiftes niet uit. 

Update 30 juni: Het Openbaar Ministerie laat weten dat het voorarrest van de 31-jarige verdachte is verlengd. Het onderzoek is nog in volle gang, maar meerdere mensen hebben zich gemeld omdat ze op het festival zouden zijn geprikt. De verdachte werd ter plekke aangehouden en droeg een injectienaald bij zich met daarin restanten van een substantie. Die substantie is inmiddels onderzocht, het betrof stoffen die voorkomen in cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen. De slachtoffers zijn hierover geïnformeerd en ook doorverwezen naar de juiste hulpverleners.

Video en Foto's: Donny Kooistra

G1TiOu.jpg

QuqSkn.jpg

AhxKT9.JPG

p7bDpZ.JPG

XbbTgi.JPG

k3eWYh.JPG

7qMWTj.jpg

4V32Oj.JPG

VOQdvl.JPG