Vrouw en kind gewond na explosie op galerij van flat Poptahof Zuid | Regio15.nl

Vrouw en kind gewond na explosie op galerij van flat Poptahof Zuid

Delft - Bij een explosie op de galerij van een flat in Poptahof Zuid zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw en kind gewond geraakt. 


Omwoners hebben rond 03:15 uur een enorme harde knal gehoord. Na de knal was er kort rook zichtbaar en zou er een witte auto met hoge snelheid weggereden zijn.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse. In de galerijflat zijn van veel woningen de ruiten gebroken. Ook zijn er deuren ontzet. 

Er werden meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd. Een vrouw en een kind zijn gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Een groot aantal woningen werd ontruimd en de bewoners daarvan stonden korte tijd buiten. Nadat de brandweer en politie het sein 'veilig' hadden gegeven mochten zij weer terug naar hun woningen. 

Wie er achter de explosie zit en wat de aanleiding is van de explosie is nog niet bekend. De woordvoerder van de politie Den Haag kon vannacht nog geen informatie geven.

Op 31 mei jl. werd er nog een explosief aangetroffen op een galerij van een flat aan de Vulcanusweg, anderhalf kilometer van de flat aan het Poptahof Zuid. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben is niet bekend. 

De Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) is ter plaatse en doet bij een woning onderzoek. De politie heeft een Plaats Delict (PD) afgezet met politielint en spreekt met getuigen.

Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) zijn gestart met een uitgebreid onderzoek. 

Update 08.40 uur: de politie is op zoek naar getuigen. Kijk hier voor het persbericht van de politie.

Wa itemdankzijtiplijjn

Video en foto's: Daan van den Ende, en via de WhatsApp tiplijn

DMumcw.jpg

180MFm.JPG

UwSRy6.JPG

4mKk8z.JPG

0HcqCB.JPG

33eGms.JPG

tnkkki.JPG

Ci8n5Z.JPG

4AYWcB.JPG

Nie3xk.JPG

ljoJkX.JPG

78zMId.JPG

eaCYEU.JPG

PSdotQ.JPG

zYb37L.JPG

UhHPVf.jpg

6sAD1W.JPG

qUOUCb.JPG

83qo1i.JPG

XKVQZe.JPG

E8Nyvy.JPG

zvVjdP.JPG

SjFtCB.JPG

QgOKEl.JPG

oVaDZ0.JPG