Achtervolging auto eindigt op Hagenaartje en fietsniet | Regio15.nl

Achtervolging auto eindigt op Hagenaartje en fietsniet

Den Haag - Een achtervolging van een personenauto eindigde vanmorgen op de kruising van de Oudemansstraat met de Isingstraat.


Een automobilist negeerde vanmorgen nabij de 1e van der Kunstraat een stopteken van de politie en ging er vandoor. De politiemensen wilden de bestuurder van deze huurauto controleren.

Hierop ontstond een achtervolging door de stad. Deze eindigde op de kruising van de Oudemansstraat met de Isingstraat, waar de bestuurder de macht over het stuur verloor en bovenop een 'Hagenaartje' en een 'fietsniet' met een aantal fietsen belandde.

De automobilist verliet hierna de plaats van het ongeval, waarop een achtervolging te voet begon. Onderweg is nog geprobeerd de taser in te zetten bij de vluchtende man teneinde hem aan te houden, maar dat is niet gelukt.

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Laakkade, waar de man is aangehouden. Omdat de bestuurder zichtbaar onder invloed was van drank en/of drugs, is zijn rijbewijs ingenomen en heeft hij een bloedproef moeten ondergaan. De resultaten daarvan worden pas later bekend.

De auto is door firma Vreugdenhil van het paaltje en de fietsen gehesen en afgevoerd. Er vielen geen gewonden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Nico Keijzer en Sander Paardekooper

5iaA2k.jpg

wtqOtU.JPG

UAPhBl.JPG

meRSHu.JPG

Q8NUrn.JPG

KvBIhP.JPG

GtKDXZ.JPG

7pIm51.JPG

De37TL.JPG

Ciwasm.JPG

KVlgL7.JPG

tIvRoP.JPG

eWQxPm.JPG

gvwkIY.JPG

8Nty0x.JPG

BbX2gF.JPG

ShCR5D.JPG

SyYhyk.JPG

9j2MuZ.JPG

TX2zUy.JPG