Explosie in portiek van een woning aan de Hazelaarstraat | Regio15.nl

Explosie in portiek van een woning aan de Hazelaarstraat

Den Haag - Bewoners van de Hazelaarstraat werden zaterdagavond opgeschrikt door een harde knal.


De hulpdiensten werden rond 18:00 uur gealarmeerd voor brand in een woning in die straat.

Bij aankomst van de brandweer was er een (kleine) brand in de gang achter de voordeur van de woning en hing het portiek vol rook. Hierop heeft de brandweer drie woningen ontruimd en daarom ook opgeschaald naar 'middelbrand'; brandweerpersoneel van twee tankautospuiten werd ingezet.

Volgens buurtbewoners hoorden zij een flinke knal in de straat, wat leek op een (vuurwerk)explosie, voorafgaande aan de brand.

Een bewoonster van een bovenliggende woning raakte (licht) gewond vanwege rookinhalatie en is onderzocht door ambulancepersoneel. Zij werd tijdelijk door buren aan de overkant opgevangen. 

De brandweer heeft diverse woningen gecontroleerd en geventileerd. Uit een van de naastgelegen woningen heeft de brandweer een vogel gehaald.  Forensische Opsporing en het Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zullen onderzoek doen naar de oorzaak van de brand / explosie. 

In het raam van de slaapkamer van de betreffende woning zit ook een gat / barst. Het is nog niet bekend of deze er al reeds zat of ook vanavond veroorzaakt is. 

Video en foto's: Danny Botman

kN6BP8.JPG

OPeQ7I.JPG

EPoXCE.JPG

tOwqZ4.JPG

AdT8DN.JPG

afzj5D.JPG

ZcYEOF.JPG

VhISGO.JPG

kCiwP2.JPG

oH6wqc.JPG

m71QKt.JPG

rq59aK.JPG

pfYkh5.JPG

3MN96a.JPG

5O88FR.JPG

SOVFNq.JPG

CwnoTb.JPG

zFjOWh.JPG