Auto zwaar beschadigd door explosie in Voorburg | Regio15.nl

Auto zwaar beschadigd door explosie in Voorburg

Voorburg - In de vroege uurtjes zijn bewoners aan de Frederik van Eedenstraat in de wijk Bovenveen vannacht opgeschrikt door een explosie


Er is forse schade hierdoor ontstaan aan een auto, twee fietsen en een portiek. Niemand raakte gewond.

Rond tien voor drie hoorden omwonenden een harde klap. Toen ze naar buiten keken, merkten ze vuur op; een auto met daarnaast twee fietsen stonden in brand. Een portiek aan de andere zijde van de straat (zo'n tien meter van de auto vandaan) stond eveneens kortstondig in brand en daar zijn meerdere ruiten gesneuveld.

De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Het vuur bij de portiek was uit zichzelf al gedoofd. De politie zette daarna de omgeving af voor sporenonderzoek.

Het lijkt erop dat er zwaar vuurwerk samen met een flesje met brandbare vloeistof op de motorkap bij de ruiterwissers is gelegd. Vermoedelijk is de klap zo hard geweest dat daardoor ook de ruiten sneuvelden en een deel van de brandbare vloeistof bij het portiek terecht is gekomen. In de auto zit een groot gapend gat en ook de twee fietsen zijn verwoest.

De politie heeft verklaringen opgenomen, sporen veiliggesteld alsmede camerabeelden. Er zou een verdachte zijn gezien die wegrende in de richting van de Bruijnings Ingenhoeslaan.

In het begin van 2019 zijn binnen enkele maanden meerdere autobranden geweest in deze Voorburgse wijk. Deze zijn destijds vanzelf gestopt, zonder dat daar ooit de dader(s) van zijn gepakt.

Video en foto's: Sebastian Barel

8crmQv.JPG

SGK5Bw.JPG

epfceC.JPG

Up99Ix.JPG

mTn8t5.JPG

zVmI1a.JPG

QZlFfS.JPG

uNImGH.JPG

3QD9D8.JPG

ofMKU6.JPG

M0OvBe.JPG

tklXDi.JPG

O2LFt3.JPG

EyUVdO.JPG

Kok3dp.JPG