Man (27) om geaardheid zwaar toegetakeld door mannen in Den Haag | Regio15.nl

Man (27) om geaardheid zwaar toegetakeld door mannen in Den Haag

Den Haag - Een 27-jarige homoseksuele man is vrijdagavond zwaar toegetakeld bij Den Haag CS. 


Het slachtoffer zat in een trein van Rotterdam Centraal naar Den Haag Centraal toen hij werd lastiggevallen door twee mannen. De mannen zouden hem om zijn geaardheid hebben uitgescholden, onder andere voor ‘zemmer’ en ‘kankerhomo’, en vanwege zijn geaardheid de confrontatie zijn aangegaan. 

Toen het slachtoffer de trein verliet op Den Haag Centraal station en richting de Rijnstraat liep, liepen de twee mannen achter hem aan. Twee andere mannen vergezelden de twee. Het viertal hebben het slachtoffer zwaar toegetakeld en onder andere rake klappen en schoppen uitgedeeld. De verdachten vluchtten vervolgens richting het busplatform en zijn sindsdien niet meer gevonden.

Omstanders schakelden de hulpdiensten in. Personeel van de NS heeft met behulp van een afzetscherm het zicht op het slachtoffer ontnomen. Een toevallig passerende arts heeft eerste hulp verleend.

Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer onderzocht en vervolgens met gezichtsletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer had met vrienden afgesproken op Den Haag Centraal, zij zijn erg geschrokken. 

Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten. Er is nog niemand aangehouden. De camerabeelden zullen worden uitgelopen. De politie heeft zaterdagmiddag een persbericht gedeeld met daarin het signalement van de verdachten. De politie onderzoekt de mishandeling. 

Signalement 

De twee verdachten in de trein hadden allebei een licht getint uiterlijk. Zij droegen allebei een zwarte jas, een joggingbroek en sneakers.

Twee verdachten die op Den Haag CS de andere twee verdachten vergezelde hadden ook allebei een licht getint uiterlijk, normaal postuur en rond de 1.80 meter lang. Beide mannen droegen een capuchon over hun hoofd: een witte en een zwart/donkergrijze.

Afschuw 

Op social media laten bekende Nederlanders, raadsleden van de gemeente Den Haag en politici weten de mishandeling sterk af te keuren en hopen dat de verdachten snel zullen worden gepakt

(Noot: de redactie van deze website kiest ervoor om expliciet ‘homoseksuele man’ te benoemen omdat het hier volgens diverse bronnen om een doelgerichte mishandeling gaat vanwege het slachtoffer zijn geaardheid. Zou de mishandeling een andere aanleiding hebben, hadden wij de geaardheid niet benoemd.)

Video en foto's: Nick van Mourik

0VEHIy.JPG

cAwJ5C.JPG

wmYXmK.JPG

8F5Vz4.JPG

XVcuXs.JPG

ZvM0uI.JPG

ZHYPJx.JPG