Klopjacht politie op jongeman met vuurwapen | Regio15.nl

Klopjacht politie op jongeman met vuurwapen

Voorburg - De politie is vanavond druk in de weer geweest om een jongeman met een wapen te lokaliseren en aan te houden.


In een tramstel van lijn 2, tussen HMC Antoniushove en station Laan van Nieuw Oost Indië, werd gezien dat een jongeman een vuurwapen bij zich had. Hierop werd de politie op de hoogte gesteld.

Er werd uiteraard groot alarm geslagen. Een steeds groter aantal eenheden van politie, arrestatieteam en Koninklijke Marechaussee was rond de route die hij eventueel kon volgen, naar de man op zoek.

Bij randstadrail station Oosteinde werd een jongeman gespot die aan het signalement voldeed. Alle politie eenheden spoedden zich dus naar dat station.

Bij de aanhouding was de politie genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

Het is niet duidelijk of de jongeman daadwerkelijk een wapen bij zich had, en/of dat hij die onderweg ergens heeft gedumpt. Bij het station Oosteinde is in ieder geval het wapen niet gevonden. Na ongeveer een uur werden de linten daarom weer opgeruimd, en is het Randstadrail station weer vrij gegeven.

De camerabeelden uit de trams waar de verdachte in heeft gezeten worden op de remise gevorderd, veiliggesteld en uitgekeken.

Update 13-1: De politie heeft na een zoektocht (o.a. met politiehonden) geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is daarom heengezonden.

Beelden: Rene Hendriks en Herman van der Woude

moaYI8.JPG

yf0kf0.JPG

v9igLF.JPG

oxBIF1.jpg

3gOtxu.JPG

rUODIH.JPG

OrRM09.JPG

5sfWgP.JPG

NPlWLg.JPG

JF9JhY.JPG

zXRHHv.JPG

AabVZ5.JPG

LkUhnI.JPG

De politie bij remise Zichtenburg.

ClIx4h.JPG

4jKPq1.JPG