Brandstichting bij schoonheidssalon aan de Beresteinlaan | Regio15.nl

Brandstichting bij schoonheidssalon aan de Beresteinlaan

Den Haag - Donderdagavond is er brand gesticht bij schoonheidssalon Healthy Skin Palace aan de Berensteinlaan. 


De schoonheidssalon zit naast de, door de burgemeester van Den Haag gesloten, buurtwinkel Nour. De buurtwinkel werd drie maanden gesloten nadat er een 15-jarige jongen was neergestoken. 

Op het plein waar de buurtwinkel en de schoonheidssalon zit zou veel overlast zijn van onder andere drugsdealers. De gemeente Den Haag heeft in overleg met de politie cameratoezicht geplaatst. 

Omstreeks 18:30 uur vond de brandstichting plaatst. Er is onder andere een flesje aangetroffen waar brandbare vloeistof in heeft gezeten. De schoonheidssalon heeft veel schade opgelopen.

De politie neemt de aanslagen op de schoonheidssalon uiterst serieus. Er is een groot Plaats Delict (PD) afgezet en rechercheurs doen uitgebreid onderzoek. Bij de brandstichting raakte niemand gewond. Wel moesten een aantal bovengelegen woningen hun ramen openzetten om te ventileren. 

De ramen van de schoonheidssalon zijn recentelijk ook al ingegooid. Dit zou afgelopen zaterdag zijn gebeurd. 

Update vrijdag 27 januari 2023: de politie laat weten dat twee donker geklede jongens een molotovcocktail door het raam van de schoonheidssalon hebben gegooid. Zij zijn vervolgens weggerend in richting van het Hoogveen. Agenten zijn na het incident meteen gestart met een buurtonderzoek en zoekt getuigen. Er is vooralsnog niemand aangehouden. De politie laat weten extra te gaan surveilleren. 

Omdat de jongens geheel in het zwart gekleed waren kon de politie, ondanks het extra cameratoezicht, geen specifiekere signalementen delen. 

Eerder vond er in de buurtwinkel een steekpartij op 27 december 2022, waarbij een 15-jarige jongen zwaargewond raakte. De eigenaresse heeft zich meermaals beklaagd bij de politie over overlastgevende jongeren en dealers op het plein. Mogelijk zijn de vernielingen en brandstichtingen daar een reactie op. 

Beelden: Donny Kooistra

Regio15 iPad Actie 2023

3KKWtp.JPG

bgt5H0.JPG

9nzHRg.JPG

QyL5Cl.JPG

qF2Hwi.JPG

W32wcM.JPG

Zs6dgM.JPG

dSYosX.JPG

p3V0E6.JPG

oE18b4.JPG

5EZIoc.JPG

f8u3Uh.JPG

5oNXI9.JPG

zWtjqV.JPG

mH34uK.JPG

nQDuzi.JPG

Zrzx48.JPG

FbtPu1.JPG

2NWXUB.JPG

qePWUi.JPG

1qWv6M.JPG

GmUEmU.JPG

OqAJFd.JPG

NunJ8J.JPG

JsTBKz.JPG