Jongen die dreigt met schietpartij op school aangehouden in Wateringen | Regio15.nl

Jongen die dreigt met schietpartij op school aangehouden in Wateringen

Wateringen - Een jongeman die aan begin van de avond heeft gedreigd met een schietpartij op een school, is vanavond aangehouden in Wateringen.


Rond acht uur kregen leerlingen, ouders en docenten van een school in Rijswijk een schokkende e-mail.

In deze e-mail (die deze site heeft in kunnen zien) stond vermeld dat de jongeman op maandag 6 februari voor een schietincident zou zorgen. "Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten worden en verbrand en na dit neem ik mijn eigen leven", luidde de tekst. Ook schreef de jongen dat hij onder grote druk stond en gepest werd.

Ook werden in de e-mail foto's meegestuurd. Op de foto's waren drie dozen van (9mm) vuurwapens te zien.

De school heeft na de ontvangst van deze e-mail direct actie ondernomen en contact opgenomen met de politie. Ook zijn de leerlingen die op de school zitten én ouders/verzorgers door de directie van de school op de hoogte gesteld van het incident.

De politie heeft op haar beurt ook meteen actie ondernomen en groot opgeschaald. Veel agenten, waaronder onderhandelaars en hondengeleiders (met schilden) kwamen ter plaatse bij het woonadres van de afzender van de e-mail.

Na het maken van een tactisch plan hebben agenten door middel van een 'schildprocedure' de woning betreden. 

Hier is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Of de verdachte daadwerkelijk in het bezit was van vuurwapens en in welke mate hij serieus het plan had zijn dreigement ten uitvoer te brengen, is nog niet bekend.

Update 5 februari: de school van de leerling laat het volgende weten; "naar aanleiding van het incident dat gisteren plaats vond, kunnen we u nieuwe informatie geven. De leerling die gisteren werd aangehouden is geen verdachte meer en is vrijgelaten door de politie. Het politieonderzoek richt zich nu op andere scenario’s". De politie bevestigt inmiddels dat andere scenario's worden onderzocht.

Wa itemdankzijtiplijjn

Beelden: Sander Paardekooper en Danny Botman

NlxPmc.JPG

Regio15 iPad Actie 2023

rA04ou.JPG

XCWlEH.JPG

6tIS90.jpg

SM3Ji5.jpg

m9BlTi.jpg

hPQb68.jpg

FqNBGH.JPG

V9KsKk.JPG

E8aI6T.JPG

YRUIpP.JPG

PMA4dy.JPG