Drugs tussen hulpgoederen voor Turkije | Regio15.nl

Drugs tussen hulpgoederen voor Turkije

Den Haag - De politie heeft vannacht drugs aangetroffen in een vrachtwagen met hulpgoederen die op weg was naar Turkije.


De afgelopen dagen worden er veel goederen ingezameld, die vervolgens in grote vrachtwagens worden geladen om snel naar het rampgebied te worden getransporteerd.

Rond 03.00 uur ontving de politie een tip dat er in een specifieke vrachtwagen, die op dat moment op de parkeerplaats van tankstation Bospoort t.h.v. Leiderdorp op de A4 stond, mogelijk verdovende middelen aanwezig waren. Deze vrachtwagen maakte onderdeel uit van een hulptransport met vijf andere vrachtwagens.

Na controle van deze vrachtwagen troffen agenten inderdaad verdovende middelen aan. De vrachtwagen werd in beslag genomen en voor nadere onderzoek naar een politiepand aan de Zichtenburglaan gebracht. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

De andere vrachtwagens die deel uitmaken van het konvooi zijn daarna onder politiebegeleiding naar een douanelocatie in de Botlek gebracht. Daar wordt de inhoud gescand en verder onderzocht, om vast te stellen of er in die wagens ook drugs aanwezig zijn.

De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Het hulpkonvooi loopt door de controles in ieder geval flinke vertraging op. De politie heeft toegezegd de hulpgoederen in ieder geval zo snel mogelijk vrij te geven.

Update 11-2: De andere vrachtwagens zijn van onder tot boven doorzocht, maar er zijn in deze wagens geen drugs aangetroffen. Ze zijn daarna vrijgegeven, en alsnog vertrokken naar het rampgebied.

Beelden: Gabi Gonzalez en Joey Bremer

Hut5U8.JPG

1Y3Qf2.JPG

iwEL1o.JPG

iKWN6s.jpg

CYhUCB.jpg

YOZDUg.jpg

NlEbme.JPG

AT9wbB.jpg