Baby uit het raam gegooid Jacob Catsstraat | Regio15.nl

Baby uit het raam gegooid Jacob Catsstraat

Den Haag - Bij een geweldsincident in de Jacob Catsstraat is een baby zwaar gewond geraakt.


Vermoedelijk is het kind expres uit een raam op de tweede verdieping gegooid. Er is door de politie een verdachte hiervoor aangehouden; het gaat om de 32-jarige moeder van het kind.

Om de bemanning van de ambulance bij te staan is de traumahelikopter ter plaatse gekomen. Het kind is na behandeling ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

In het pand worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het raam op de tweede verdieping waar het om gaat lijkt te klein en te hoog voor een kind om te bereiken, dus dat zou het scenario 'moedwillig gegooid' bevestigen.

De politie heeft de locatie afgezet met zwarte hekken, en een incidenttent geplaatst. Zij doen inmiddels uitgebreid sporenonderzoek.

Update: het zou volgens omwonenden gaan om een kind van 10 maanden oud.

Update: De politie meldt inmiddels dat het jongetje slecht 'enkele weken oud' is. De 32-jarige moeder, die als enige in dezelfde kamer aanwezig was, is aangehouden.

Update 27-2: Het voorarrest van de vrouw is met 14 dagen verlengd. Zij zal worden overgebracht naar een penitentiair psychiatrisch centrum.

Update 6 maart: het Openbaar Ministerie maakt bekend dat het jongetje als gevolg van de val uit het raam, op 6 maart is overleden aan zijn verwondingen. De moeder zal doodslag ten laste worden gelegd.

Beelden: Ivar Gieles

ah1tzz.JPG

do5bpW.JPG

SjleYA.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

HKSjbP.JPG

L1NVvr.JPG

9QLW43.JPG

Oi38NS.JPG

Sz6pmV.JPG

YWXpdl.JPG

xNhisA.JPG

FUD3a5.JPG

rSyK43.JPG

rtMmEL.JPG

7dagBP.JPG

hPLVUE.JPG

JgUbge.jpg

rQxBxh.JPG

ZdAdgv.JPG

yhEMty.JPG

Ouvg1q.JPG