Opnieuw klimt een verwarde man hijskraan in aan de Turfhaven | Regio15.nl

Opnieuw klimt een verwarde man hijskraan in aan de Turfhaven

Den Haag - De politie is donderdagavond flink in de weer met een verwarde man die een hijskraan aan de Turfhaven is ingeklommen. 


Omstreeks 22:45 uur kwam er bij de meldkamer een melding dat een man zich had verschanst in een bouwkraan bij de nieuwbouw van woontoren 'Adagio'. De man zat ongeveer op vijftien hoog.

Naast politie kwam ook een onderhandelaar van het arrestatieteam ter plaatse. Agenten en de onderhandelaar hebben via het balkon van een naastgelegen appartementencomplex contact gemaakt met de man. 

Een ambulance kwam ter plaatse en stond continue paraat. Experts van het arrestatieteam, die gespecialiseerd zijn in het werken op hoogte, zijn omstreeks 00:15 uur de bouwkraan in geklommen en hebben de man onder controle gebracht.

Vervolgens is de man omstreeks 01:40 uur veilig naar beneden gebracht. Hij is per ambulance vervoerd en zal worden opgevangen door het juiste 'zorgkader' ten behoeve van passende hulpverlening.

Op 8 januari jl. klom er ook al een verwarde man de hijskraan in. De man werd toen door leden van het arrestatieteam veilig naar beneden gebracht en overgedragen aan het 'zorgkader'. Of het dezelfde man betreft is bij deze redactie nog niet bekend. 

Beeld: Donny Kooistra

Wa itemdankzijtiplijjn

9fQlvv.JPG

CEaElZ.JPG

LqsaTa.JPG

GblX3f.JPG

RjQvFN.JPG

fwEv7G.JPG

dcAP28.JPG

Wt3gKj.JPG

XZC4jS.JPG

Ag8cIX.JPG

oLWGUQ.JPG

0PhhR6.JPG

TFmi7G.JPG

d3gLZP.JPG

JQ1Bmn.JPG

xkSmwN.JPG

9ycsrG.JPG

j0sjmn.JPG

EfAk2Z.JPG