Alcomobilist (43) gaat ondanks verbod toch weer rijden | Regio15.nl

Alcomobilist (43) gaat ondanks verbod toch weer rijden

Den Haag - Een alcomobolist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor flinke tumult gezorgd. 


De man kwam met zijn auto in botsing met een andere auto op de Lozerlaan, ter hoogte van de Shell. Bij de aanrijding bleek dat alle inzittenden te veel alcohol hadden gedronken. Zij kregen een rijverbod. 

Omdat agenten het vermoeden hadden dat de alcomobolist toch weer achter het stuur zou kruipen, hebben zij zich verderop verdekt opgesteld. Korte tijd later stapte de man inderdaad weer in zijn auto en reed weg. Hij kreeg een stopteken op de Erasmusweg.

Toen agenten hem staande hielden werden de man en een vrouw agressief. Ze werden allebei aangehouden. Omdat de man zich hevig verzette tijdens de aanhouding is er om assistentie van collega gevraagd. Al snel kwamen er ruim acht politiewagens ter plaatse. De alcomobolist was nog steeds niet onder de indruk en bleef zich verzetten. 

Beide kemphanen zijn uiteindelijk met veel moeite onder controle gebracht en met spoed naar het politiebureau vervoerd. Tijdens het vervoer heeft de alcomobolist zich hevig verzet, onder andere door in de politiebus te trappen. Of agenten letsel hebben opgelopen is nog niet bekend. 

De politie laat maandag weten dat de man, een 43-jarige Hagenaar, een ademanalyse weigerde en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. 

Beelden: Daan van den Ende

dpN3aD.JPG

TyhqSZ.JPG

szJ4BG.JPG

Hhvu0Y.JPG