Politiecamera's bespoten met purschuim voor Sinterklaasintocht in De Lier | Regio15.nl

Politiecamera's bespoten met purschuim voor Sinterklaasintocht in De Lier

De Lier - Zaterdagochtend zijn er meerdere politiecamera's bespoten met purschuim in de Hoofdstraat.


De politiecamera's waren er speciaal opgehangen voor de Sinterklaasintocht. De brandweer is ter plaatse gekomen met een hoogwerker om de politiecamera's schoon te krijgen. De politiecamera's zijn van essentieel belang om de veiligheid te kunnen waarborgen, deze kunnen rechtstreeks door de meldkamer worden bekeken.

In de Hoofdstraat zal zaterdag een Sinterklaasintocht plaatsvinden. Anti-Zwarte Pieten organisatie 'Kick Out Zwarte Piet' (KOZP) heeft aangekondigd te gaan demonstreren tijdens de intocht.

In reactie op de demonstratie is ook een tegendemonstratie aangekondigd. Opgeroepen werd verkleed als Zwarte Piet naar Westland te komen. De gemeente weet niet wie achter die oproep zit. De actie is ook nog niet aangemeld.

De politie maakt zich zorgen om ongeregeldheden en zal tijdens de Sinterklaasintocht met veel zichtbaar en onzichtbaar personeel ter plaatse zijn.

Winkeliers en omstanders in de Hoofdstraat reageren vol afschuw dat een mooi feest op deze wijze verstoord wordt en hopen dat het tijdens de Sinterklaasintocht zelf rustig zal blijven. 

Er zijn diverse personen in de omgeving gecontroleerd. De politie heeft vier personen aangehouden, zij worden verdacht van het vernielen van de politiecamera’s. 

Beeld: Daan van den Ende

vpapEH.JPG

vrUBNT.JPG

S8SMOH.JPG

YZurLK.JPG

XPwEv0.JPG

9i0P92.JPG

LX5SQo.JPG

a25cJd.JPG

89mphS.JPG

yCIN0F.JPG

fVuWwm.JPG

A6rRpK.JPG

Vxm3md.JPG

7othP9.JPG