Schietpartij in de Jan Luykenlaan | Regio15.nl

Schietpartij in de Jan Luykenlaan

Den Haag - Op zondagmorgen heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Jan Luykenlaan in Den Haag.


Rond kwart over twaalf 's nachts klonk er geschreeuw en geschut, waarop omwonenden direct de politie inschakelden. Bij aankomst troffen agenten niet alleen bloedsporen op straat aan, maar ook een laser die mogelijk op een pistool gemonteerd kan worden.

De politieagenten, gekleed in steek- en kogelwerende vesten, zetten ogenblikkelijk de zoektocht naar de verdachten voort. Volgens getuigen zijn de daders richting Moerweg en Erasmusweg gevlucht. Ondanks een uitgebreide klopjacht, blijft het nog onduidelijk of er inmiddels arrestaties zijn verricht of dat de daders nog voortvluchtig zijn.

Het incident heeft voor veel onrust gezorgd in de wijk. Vooralsnog is er geen informatie vrijgegeven over gewonden, maar de vondst van bloed doet vermoeden dat er mogelijk een slachtoffer is. De politie roept iedereen die meer weet over het incident of de gevluchte daders op om zich te melden.

De Jan Luykenlaan ligt vlak naast het Zuiderpark, waar zaterdagavond een groot festival, 7FEST, aan de gang was. Of de schietpartij iets te maken heeft met het festival is nog niet bekend. 

Beeld: Daan van den Ende, Rick, Ferrie van der Geer

fcE8Yh.JPG

no1V1n.JPG

BBJ7g6.JPG

nNtRaI.JPG

cLCXpQ.JPG

XUgbZP.JPG

lkJAAf.JPG

ApWtFz.JPG

eQYUPk.JPG

BsdK4F.JPG

S1It9F.JPG

cewQ5Q.JPG

PICvH9.JPG

nUWXsb.JPG

8dNCnA.JPG

KWeimG.JPG