Lichaam aangetroffen in de zee nabij het Zuidelijk Havenhoofd | Regio15.nl

Lichaam aangetroffen in de zee nabij het Zuidelijk Havenhoofd

Scheveningen - Op dinsdagavond is vermoedelijk het lichaam van de vermiste Britse zwemster (19) aangetroffen op zee aan de zuidkant van het Zuidelijk Havenhoofd in Den Haag.


De reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werd hiervoor opgeroepen en heeft het lichaam overgebracht naar de KNRM-post. De politie was eveneens ter plaatse en heeft de berging van nabij gevolgd.

In verband met de berging werden wandelaars door de politie van het Zuidelijk Havenhoofd gestuurd. De melding van de lijkvinding kwam rond zeven uur binnen. Onder andere een politiehelikopter heeft boven de locatie gevlogen.

Zondagavond kwamen vier zwemmers in de problemen. Drie van hen werden gered uit de zee. De vierde, een 19-jarige vrouw, werd niet meer aangetroffen. De zoekactie werd gestaakt en omgezet in een bergingsoperatie. 

Alhoewel er nog onderzoek wordt verricht ligt het voor de hand dat het om de 19-jarige vermiste vrouw gaat.

Update 28 augustus: de politie maakt bekend dat uit onderzoek is gebleken dat het bij de gevonden overleden persoon inderdaad om de vermiste 19-jarige Britse vrouw gaat.

Beeld: Rick

O2pjxI.jpg

MQIZ7z.jpg

w4UEpH.jpg

BLLyd5.jpg

B3LDYW.jpg

V2e1gn.jpg

k0mymc.jpg

RaEFHS.jpg

XGaoWm.jpg

YfcA5g.jpg