Achtervolging Bouwlust eindigt in het perkje | Regio15.nl

Achtervolging Bouwlust eindigt in het perkje

Den Haag - Een achtervolging door de Haagse wijk Bouwlust is zaterdagmiddag geëindigd in een perkje.


De bestuurder van een Engels gekentekend voertuig zaterdag een stopteken van de politie nabij de Beresteinlaan., omdat het voertuig niet verzekerd zou zijn en er iets met het kenteken niet in orde was.

Waar normaliter een bestuurder binnen enige redelijke afstand het voertuig tot stilstand brengt, dacht deze bestuurder daar net anders over, en ging er met flinke vaart vandoor.

Na een dollemansrit door de wijk dacht de bestuurder ‘om een appartementencomplex heen te kunnen rijden’. Helaas voor hem was dat perkje voor hem einde van de rit; aan het einde stond een auto geparkeerd waardoor hij niet verder kon rijden.

Dit weerhield de bestuurder overigens nergens van; waarna hij te voet de achtervolging voortzette. Onderweg gooide hij een pakketje weg, waar later een flinke hoeveelheid drugs in bleek te zitten.

Met behulp van aanwijzingen door buurtbewoners kon de bestuurder niet veel later alsnog worden aangehouden in de omgeving van De Stede. Hij wordt (onder andere) verdacht van het overtreden van artikel 5a, het ‘opzettelijk zodanig gedragen dat verkeersregels worden geschonden en waarbij levensgevaar of (zwaar) lichamelijk letsel te duchten is’.

Het voertuig zelf had van buiten nagenoeg geen schade. Wel was aan de binnenzijde een groot deel van het dashboard gedemonteerd en lag er een grote som geld in de auto.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig vervoerd naar het niet ver gelegen Ketenbeslaghuis, waar politie en douane onderzoek gaan doen naar en in het voertuig.

Update 10 september: in het voertuig is bij onderzoek een verborgen ruimte ontdekt, waar een hoeveelheid ketamine in verstopt zat. De auto is inmiddels vernietigd en het rijbewijs van de man is ingevorderd. De Belastingdienst is ook op de hoogte gebracht.

Beeld: Dejan Jeremić 

JBFyQT.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

CE04VH.JPG

reWdKa.JPG

WGcV2T.JPG

ujcu2q.JPG

T4fBZQ.JPG

ByBPXh.JPG

PoGb4q.JPG

JTCLyk.JPG