McDonalds ontruimd ivm mogelijke explosieven | Regio15.nl

McDonalds ontruimd ivm mogelijke explosieven

img_3632_thumbDelft - De vestiging van McDonalds Delft-Noord aan de Kleveringweg is vanavond enige tijd ontruimd geweest in verband met de mogelijke aanwezigheid van explosieven op het terrein.

Politiemensen waren op het terrein van de McDonalds bezig met een controle op het weggooien van afval door automobilisten, toen men daar stuitte op een personenauto waarvan de twee inzittenden zich nogal verdacht gedroegen. Toen politiemensen de inzittenden hierop wilden aanspreken, sloeg de bestuurder in zijn auto op de vlucht. De passagier was toen al uitgestapt en gevlucht. Daarbij werd op het terrein van de McDonalds bijna een politieman aangereden.

Hierop ontstond een wilde achtervolging, die eindigde in Rotterdam. Daar wist de politie de bestuurder, een 38-jarige Rotterdammer, aan te houden.

In de auto van de Rotterdammer werd een papier aangetroffen, waarop politieagenten besloten het terrein rond de McDonalds nader te onderzoeken. Agenten hebben dit kortgesloten met de bedrijfsleider. Deze heeft besloten gedurende het onderzoek zijn zaak te sluiten. Het parkeerterrein is door agenten met behulp van een explosievenhond afgezocht. Na 1,5 uur is het terrein weer vrijgegeven. De politie is nog op zoek naar de tweede inzittende van het voertuig en zet het onderzoek voort.

Rond 21.50 uur was de zoekactie ten einde; er zijn vooralsnog geen explosieven aangetroffen.

Video: Ferrie van der Geer

{flv}20101127{/flv}

Foto's: Tim de Kleyn en Ferrie van der Geer

mac1

mac3

w-img_3625

w-img_3628

w-img_3633

w-img_3634

w-img_3642

w-img_3649

w-img_3651

w-img_3656