Babylijkje aangetroffen in glascontainer | Regio15.nl

Babylijkje aangetroffen in glascontainer

dsc_0220thumbDen Haag - In een ondergrondse glascontainer op het parkeerterrein bij de Jumbo aan De Stede, is aan het begin van de avond het stoffelijk overschot van een baby'tje aangetroffen.



De politie had informatie ontvangen dat er in de betreffende glascontainer een baby'tje zou liggen. De politie heeft ter plaatse een plaats delict gemaakt en de technische recherche heeft aldaar een sporenonderzoek verricht.

De brandweer heeft geassisteerd bij het lichten van de container.

Later op de avond heeft de politie in een woning in Den Haag een 31-jarige vrouw aangehouden, in verband met mogelijke betrokkenheid bij de zaak. De politie wilde in dit stadium van het onderzoek niet bekend maken van wie de tip over de vindplaats van de baby afkomstig was en of de 31-jarige vrouw de moeder is. De politie heeft een rechercheteam geformeerd, die deze zaak verder gaat onderzoeken.

Het stoffelijk overschot van het baby'tje is overgebracht naar een mortuarium. Hier zal verder onderzoek plaatsvinden door een schouwarts. Hierna zal het worden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Update 1-12: Donderdag 2 december wordt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag sectie verricht op het stoffelijk overschot. De 31-jarige vrouw is in hechtenis genomen en in verzekering gesteld. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het baby'tje. De politie onderzocht dinsdagavond 30 november en woensdag 1 december de glascontainer waar het lijkje in werd gevonden. Een team van Forensische Opsporing (FO) verrichtte vandaag onderzoek in de woning van de 31-jarige Haagse vrouw. Of de vrouw ook de moeder van het baby'tje is, maakt onder andere deel uit van het onderzoek door het rechercheteam.

Update 1-12: De vrouw is niet 26 jaar (zoals eerder gemeld), maar 31 jaar oud.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Op 12 september van dit jaar vond er een vergelijkbaar incident plaats in Den Haag-Ypenburg.

Video: Ferrie van der Geer

{flv}20101130{/flv}

Foto's: Tim en Cees de Kleyn en Ferrie van der Geer

dsc_0207

dsc_0219

dsc_0220

stede2

dsc_1396

dsc_0238

dsc_1406

dsc_1409

dsc_1417

dsc_0250

stede_6