Plofkraak geldautomaat Rabobank | Regio15.nl

Plofkraak geldautomaat Rabobank

mrf_2732_-_thumbRijswijk - Aan de Prins Willem Alexander Promenade in winkelcentrum De Bogaard heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat van de Rabobank.


Het voorval vond even na vier uur plaats. Getuigen hoorden rond dat tijdstip een harde knal en troffen een volledig verwoeste geldautomaat aan. Ook zagen zij nog net hoe een aantal personen zonder verlichting op scooters wegreden in de richting van Den Haag.

De brandweer is ter plaatse geweest en heeft diverse metingen uitgevoerd, omdat het apparaat mogelijk niet beveiligd was met een gasdetector. Ook zijn explosievenexperts van de politie ter plaatse gekomen.

Hoewel de automaat volledig vernield is, is de kluis intact gebleven. Nu de geldvoorraad in die kluis zit, is er dus geen geld buit gemaakt.

Vermoedelijk zijn de daders van de plofkraak tijdens hun vlucht een gasfles verloren op de Alberdingk Thijmstraat.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. De personen die rond 04.00 uur bij de automaat zijn gezien, droegen allen donkere kleding en droegen iets op hun hoofd. Dit kan een helm of petje zijn geweest. De verdachten zijn op scooters, zonder licht, weggereden in de richting van Den Haag.

De recherche van Bureau Rijswijk wil graag in contact komen met getuigen van de kraak of mensen die rond 04.00 uur de verdachten op scooters (samen of afzonderlijk) hebben zien rijden. Ook mensen die anderzijds informatie hebben die de recherche kan helpen bij het opsporen van de daders, worden dringend verzocht contact op te nemen, via telefoonnnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, op telefoonnummer 0800-7000.

Foto’s: Persbureau Marofer en Robert John Henderson

mrf_2725

mrf_2726

mrf_2728

mrf_2732

mrf_2736

mrf_2737

w-mrf_2755

w-mrf_2759

w-dsc_0108

w-dsc_0112__2_

w-dsc_0113