Nachtelijke brandstichtingen in Scheveningen | Regio15.nl

Nachtelijke brandstichtingen in Scheveningen

groningsestraatth-DSC08499Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van diverse brandstichtingen, vannacht rond 02.00 uur in de Groningsestraat en de Zwolsestraat.


In de vroege uren kreeg de politie melding van een buitenbrand. Ter plaatse bleek dat er in de Groningsestraat een klikobak, die tegen de voorgevel stond, in brand was gestoken. De gevel liep daarbij behoorlijke schade op. Verderop in de straat waren vier plastic kuipstoeltjes in brand gestoken. In de Zwolsestraat werden eveneens twee klikobakken die tegen een gevel stonden in brand gestoken.

De woningen liepen door de brand aanmerkelijke schade op. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden elk spoor. Dankzij een getuige die zijn hond uitliet, kon snel de politie worden gebeld en kon de brandweer, die ook snel ter plaatse was, erger voorkomen.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden. Wellicht zijn er mensen die met een mobiele camera beelden hebben gemaakt van de branden. Ook daar heeft de recherche belangstelling voor.

Bent u getuige geweest van deze brandstichtingen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Foto's: Shane Alders

WSA-DSC08499

WSA-DSC08504