Politie houdt vermoedelijke drugsdealer aan in Rijswijk | Regio15.nl

Politie houdt vermoedelijke drugsdealer aan in Rijswijk

20110605-drugsdealer

t-arrestatie-drugsdeal3Rijswijk - De Rijswijkse politie heeft op spectaculaire wijze een vermoedelijke drugsdealer en twee handlangers gearresteerd in de Kerklaan.


Een vierde verdachte wist te ontkomen. De politie was tijdens de arrestatie van de drie verdachten met veel manschappen in de buurt. Eén verdachte die met de fiets trachtte te ontkomen, werd door een biker klemgereden en in de boeien geslagen. Tijdens de korte achtervolging heeft de verdachte een voorwerp weggegooid. De politie heeft lang gezocht naar het voorwerp. Er werd gezocht onder auto's en in de tuinen van de Kerklaan.

Tijdens de zoekactie is gebruik gemaakt van een speurhond. Twee andere verdachten werden gearresteerd in een tehuis voor ex drugs- en drankverslaafden. Spelende kinderen waren midden op de dag getuige van de aanhoudingen en zoekactie.

Dit tehuis is in het verleden vaker het tafereel geweest van ernstige incidenten. In april 2007 is een man door een huisgenoot om het leven gebracht. Een ruzie over persoonlijke eigendommen werd het slachtoffer toen fataal.

Foto's en tekst: Tino van Dam

w-arrestatie-drugsdeal1

w-arrestatie-drugsdeal2

w-arrestatie-drugsdeal3

w-arrestatie-drugsdeal4