Drie inbrekers op heterdaad aangehouden | Regio15.nl

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

DB_KarelRoos-KOP_DSC_4340t-DB_KarelRoos_DSC_4372

Den Haag - De politie heeft vannacht drie mannen op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak in een woning aan de Karel Roosstraat.



De politie kreeg rond middernacht een melding van een inbraak in een woning aan de Karel Roosstraat. Getuigen belden de politie omdat zij drie mannen, 22, 23 en 24 jaar afkomstig uit Den Haag, bij de toegangsdeur van een woning hadden zien rommelen. Agenten die kwamen kijken zagen aan de achterzijde van de woning een man over een schutting klimmen. Deze man bleek uit een woning te komen waarvan de voordeur was opengebroken.

De politie heeft direct met veel eenheden het gehele huizenblok omsingeld. Hierdoor kon al snel een dader worden aangehouden die zich in een tuin schuil hield. Hij probeerde te vluchtten door over een schutting heen te springen, maar tijdens deze poging werd hij aangehouden door meerdere agenten. 

Vervolgens werd de deur ingeramd van de betreffende woning. De politie heeft met politiehonden de woning doorzocht, waarna een tweede dader kon worden aangehouden. Na een lange zoekactie in de omgeving van de woning en in de woning zelf kon enige tijd later alsnog de derde dader worden aangehouden. Hij bleek zich verstopt te hebben in de betreffende woning.

Alle drie de inbrekers zijn overgebracht naar het politiebureau. Ook een politiekraan kwam ter plaatse, deze heeft voor onderzoek een voertuig weggesleept welke vermoedelijk van de inbrekers was.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Video: Danny Botman

Foto's: Barbera Paardekooper en Danny Botman

w-DB_KarelRoos_DSC_4335

w-DB_KarelRoos_DSC_4338

w-SanBar_KarelRoos_IMG_9353

w-DB_KarelRoos_DSC_4340

w-DB_KarelRoos_DSC_4343

w-SanBar_KarelRoos_IMG_9379

w-DB_KarelRoos_DSC_4357

w-DB_KarelRoos_DSC_4363

w-DB_KarelRoos_DSC_4367

w-DB_KarelRoos_DSC_4372

w-SanBar_KarelRoos_IMG_9403

w-DB_KarelRoos_DSC_4385

w-DB_KarelRoos_DSC_4390