Drie dagen verkeerscontroles Laak | Regio15.nl

Drie dagen verkeerscontroles Laak

controle
th-IMG_5404Den Haag - 74 bestuurders ontvingen tijdens verkeerscontroles in Laak voor uiteenlopende zaken een bekeuring. Bureau Verkeer en Bureau Laak hielden op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus verkeerscontroles op de Calandkade, Calandstraat, Binckhorstlaan en de Maanweg.

 233 van de 235 gecontroleerde bestuurders reden alcoholvrij. De twee bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken bliezen 310 ugl en 180 ugl. De tweede betrof een beginnend bestuurder.

21 van de 40 gecontroleerde bromfietsers haalden een te hoge snelheid op de rollertestbank. Zeven bestuurders reden zonder rijbewijs en 26 bromfietsers kregen een bekeuring voor technische mankementen. Twee bromfietsers kregen een bon voor mobiel bellen.

De getallen hierboven dekken de lading nog niet. De politie schreef in totaal 74 bekeuringen uit voor verschillende zaken.

Op de Neherkade zijn 1947 bestuurders op de foto gezet voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 100 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Politie Haaglanden houdt veel verkeerscontroles om de ongevallencijfers terug te dringen. Jaarlijks behandelt het korps veel ongevallen, waarbij zwaar letsel of zelfs de dood het gevolg is. Vaak is alcohol of de snelheid of het gebrek aan papieren een belangrijke oorzaak. Agenten houden verkeerscontroles om bestuurders op hun verantwoordelijkheden te wijzen en de verkeersveilgheid te bevorderen.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_5395

IMG_5404

IMG_5408