Zwaargewond persoon aangetroffen H. Costerstraat | Regio15.nl

Zwaargewond persoon aangetroffen H. Costerstraat

schietpartijKOPt-schietpartij5Den Haag - Woensdagavond is er op het (afgesloten) marktterrein aan de Herman Costerstraat een zwaargewond persoon aangetroffen.



De politie kreeg rond 23.30 de melding dat er geschoten zou zijn op het terrein van de "Haagse Markt". Ter plaatse troffen de agenten een zwaargewond persoon aan. De politie stelde ter plaatse direct een onderzoek in en zette een plaats delict af.

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de poltie is de toestand van het slachtoffer zorgwekkend.

Hoewel middels P2000 door de politie in eerste instantie werd gesproken over een schietpartij, is dit inmiddels ook weer door de politie weerlegd. Bij het slachtoffer is uiteindelijk geen schotwond aangetroffen en derhalve gaat men nu ook niet meer uit van een schietpartij.

Wat er zich dan precies heeft afgespeeld op het marktterrein is op dit moment nog onduidelijk. Medewerkers van Bureau Forensische Opsporing verrichtten ter plaatse onderzoek.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de recherche van Bureau De Heemstraat, of contact op te nemen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Update 14 oktober: het zwaar gewonde slachtoffer, de 31-jarige Sylwester Derewonko, is donderdagavond 13 oktober in het ziekenhuis overleden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Mike Boer

w-schietpartij3

w-schietpartij5

w-schietpartij4

w-schietpartij8