Gewonde bij schietpartij Broekwegzijde | Regio15.nl

Gewonde bij schietpartij Broekwegzijde

20120829-broekwegzijde-kopt-dsc 1963

Zoetermeer - Bij een overval op een woning aan de Broekwegzijde is dinsdagavond één persoon neergeschoten; een hond, die eveneens werd neergeschoten, is overleden.


Agenten werden rond kwart voor twaalf gestuurd naar de Broekwegzijde, waar in de tuin van een woning geschoten zou zijn. De agenten troffen in de tuin een hond aan die was neergeschoten. De bewoners waren na het neerschieten van de hond naar buiten gekomen en raakten daar in gevecht met enkele mannen. Een 57-jarige man raakte daarbij gewond door een schot. De dierenambulance is nog ter plaatse geweest, maar dat mocht niet baten; de hond overleed enige tijd later.

De Zoetermeerder werd naar een ziekenhuis vervoerd. Het Twisterteam onderzoekt de overval en zoekt daarbij nadrukkelijk getuigen.

Onmiddellijk na de schietpartij startte de politie een groot onderzoek. Een speurhond en een politiehelikopter zochten in de omgeving naar de verdachten. Ook startten agenten direct met een buurtonderzoek en forensische experts zochten naar sporen. Het buurtonderzoek wordt ook woensdag voortgezet. Agenten flyeren woensdagavond op de Broekwegzijde met het doel getuigen van de overval en het schietincident te kunnen spreken.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend: het gaat om drie getinte mannen, waarvan er twee een bivakmuts droegen. Eén van de mannen met bivakmuts droeg een blauwe jas en had een stevig postuur. De man zonder bivakmuts droeg een rode trui met capuchon.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met rechercheurs van het Twisterteam van politie Haaglanden, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Update 09-09-2012: er is een doorbraak in het onderzoek naar deze overval. De politie heeft een aantal aanhoudingen verricht.

Foto's: Willem Pos en Martijn Roggeveen

w-dsc 1963

w-dsc 1968

w-dsc 1980

w-pos 9272

w-pos 9277

w-pos 9305