Dode bij schietpartij Bleriotlaan | Regio15.nl

Dode bij schietpartij Bleriotlaan

20120830-kopt-IMG 0905

Den Haag - Op de Bleriotlaan, in het Haagse stadsdeel "Ypenburg", heeft donderdagmiddag even voor zes uur een schietpartij plaatsgevonden; een 29-jarige Hagenaar is als gevolg daarvan overleden.


De schietpartij heeft op straat plaatsgevonden. Even voor zes uur hoorden omstanders verschillende schoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond. Meteen werden de hulpdiensten gebeld en hierop werden twee ambulances, een motorambulance en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter gealarmeerd. Tezamen met agenten hebben zij het slachtoffer gereanimeerd. Alle inspanningen mochten echter niet baten; het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Politiemensen in kogelwerende vesten hadden ondertussen de wijk hermetisch afgesloten. Er heeft korte tijd ook een politiehelikopter boven de wijk gevlogen.

Bij een politiebureau in Den Haag heeft zich in de loop van de avond een 39-jarige Hagenaar gemeld, die verklaarde betrokken te zijn geweest bij de schietincident. Agenten hielden de man aan. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht.

Direct na de schietpartij werd een rechercheteam geformeerd, dat gedurende de avond een buurtonderzoek deed en diverse getuigen hoorde. Forensische Opsporing verrichtte een uitgebreid sporenonderzoek. Bij het onderzoek werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. Rond het 'plaats delict' werden schermen neergezet.

Bent u getuige geweest van dit schietincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de rechercheurs van Bureau Regionale Recherche, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: René Hendriks

Video: Ron Pietersen

Foto's: Ruben van Essen en Ron Pietersen

w-IMG 0905

w-IMG 0904

w-IMG 0907

w-IMG 1555

w-IMG 0908

w-IMG 0910

w-IMG 1562

w-schietpartij img 0937

w-schietpartij img 09361

w-schietpartij img 0939

w-schietpartij img 0947