Drie gewonden bij schietpartij Zoetermeer | Regio15.nl

Drie gewonden bij schietpartij Zoetermeer

Schietpartij-KOPt-Schietpartij-1Zoetermeer - Bij een schietincident op het Theaterplein zijn vanmorgen meerdere gewonden gevallen.


Vanmorgen rond half zes werd er door getuigen een schietincident gemeld op het Theaterplein. Hieraan ging een ruzie vooraf; deze ruzie werd door de politie al gespot via het cameratoezicht.

Meteen werden er meerdere politie-eenheden uit de regio ter plaatse gestuurd. Bij aankomst van de politie bleek dat de ruzie inderdaad was uitgemond in een schietpartij. Hierbij zijn drie personen door schoten gewond geraakt, mannen van 20-26 jaar.

De slachtoffers hadden meerdere schotwonden in been en heup. Politiemensen hebben eerste hulp verleend tot de komst van het ambulancepersoneel. Er zijn drie ambulances ingezet.

Getuigen konden een goed signalement verschaffen van de dader van de schietpartij. Politiemensen met kogelwerende vesten aan zijn op zoek gegaan naar de verdachte. Een persoon die aan het signelament voldeed, werd even later door een politie-eenheid aangetroffen, rijdend op een bromfiets. Sommaties om te stoppen hadden niet het gewenste resultaat en ook de dreiging van het gebruiken van geweld bleek tegen dovemansoren. Door de achtervolgende agenten is hierna meerdere malen geschoten op te verdachte. Die is daarbij niet geraakt.

In de omgeving van de Italiëlaan is de verdachte met zijn bromfiets onderuit gegaan. Hij is vervolgens het water in gesprongen om aan de politie te kunnen ontkomen. Agenten zijn ook het water in gesprongen om de man te kunnen achterhalen. Aan de overkant, nabij de Dumeelaan, heeft de man zich verstopt in de beschoeing, maar is daar gevonden door een politiehond. De man is daarbij gebeten maar niet gewond geraakt.

De man, een 36-jarige Amsterdammer, is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de rol van de aangetroffen gewonde personen nog niet helemaal duidelijk is, zijn ook zij aangehouden.

De Forensische Opsporing van Eenheid Den Haag kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Zij hebben op het Theaterplein en in de Amsterdamstraat, Italiëlaan en Dumeelaan Hierbij zijn meerdere kogelhulzen gevonden. Bij de gehele actie zijn tientallen politiemensen ingezet.

Het nabijgelegen station Centrum-West is gedurende langere tijd afgesloten geweest als gevolg van de schietpartij en het Forensisch Onderzoek.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Het volledige Persbericht van de politie kunt u hier vinden.

Foto's en video: Ruben van Essen

w-Schietpartij-1

w-Schietpartij-2

w-Schietpartij-3

w-Schietpartij-4

w-Schietpartij-5

w-Schietpartij-6

w-Schietpartij-7

w-Schietpartij-8

w-Schietpartij-9

w-Schietpartij-10

w-Schietpartij-12

w-Schietpartij-13

w-Schietpartij-14