Eén persoon gewond bij schietincident | Regio15.nl

Eén persoon gewond bij schietincident

DeHaar-KOPt-DeHaar-5-ReLeidschendam - Door een schietincident in een flatwoning aan De Haar is een 51-jarige man gewond geraakt aan zijn been.


De politie kreeg rond kwart over tien een melding dat er schoten waren gehoord in de omgeving van De Haar. Hierop gingen direct meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten troffen niet veel later een gewonde man aan in zijn flatwoning.

De man werd door ambulancepersoneel verzorgd en later onder A1 naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat er in zijn woning een ontmantelde hennepkwekerij werd aangetroffen, is de man aangehouden.

Omdat er bloed lag voor de deur van een naastgelegen flatwoning, is de politie daar ook naar binnen gegaan. Er werd niemand aangetroffen. Wel vonden agenten ook hier een hennepkwekerij met tachtig planten.

Er zijn een hond en zeven katten uit de woning van de man gehaald; zij zijn opgehaald door de dierenambulance en worden tijdelijk daar verzorgd.

De Forensische Opsoring van de Eenheid Den Haag heeft sporenonderzoek gedaan in de flat. Gedurende dat onderzoek was het flatgebouw rondom hermetisch afgesloten en mocht niemand naar binnen of naar buiten.

Niet iedereen was het overigens eens met de langdurige afzetting van de flat. Een bewoner was tijdens de consternatie na de schoten naar beneden komen lopen, en mocht daarna i.v.m. de sporen niet meer terug de flat in. Hij was het daar niet mee eens en begon de politie uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden.

Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche van Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bwel dan 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Rene Hendriks en Ruben van Essen

w-DeHaar-1-Re

w-DeHaar-2-Re

w-DeHaar-3-Re

w-DeHaar-4-Re

w-DeHaar-5-Re

w-DeHaar-1

w-DeHaar-2

w-DeHaar-3

w-DeHaar-6-Re

w-DeHaar-7-Re

w-DeHaar-4

w-DeHaar-5

w-DeHaar-6

w-DeHaar-7

w-DeHaar-8

w-DeHaar-8-Re

w-DeHaar-9-Re

w-DeHaar-9