Politie onderzoekt schietincidenten Hoefkade/Van Dijckstraat | Regio15.nl

Politie onderzoekt schietincidenten Hoefkade/Van Dijckstraat

Den Haag - De recherche onderzoekt twee incidenten van 4 en 5 mei waarbij mogelijk geschoten zou zijn op de Van Dijckstraat en de Hoefkade. Beiden incidenten werden pas later bij de politie gemeld.


Dinsdag 5 mei omstreeks kwart over acht ontving de politie een melding van schoten/knallen op de Hoefkade ter hoogte van de Jacob Marisstraat. Agenten namen direct poolshoogte en troffen een grote groep jongeren aan. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. 

Ter plaatse kwam een 26-jarige Hagenaar op agenten afgelopen, hij gaf aan dat er een dag eerder ook geschoten was op de Van Dijckstraat en dat hij daarbij gewond was geraakt. De man had de politie niet gealarmeerd maar was direct naar het ziekenhuis gegaan.

Om de sporen te beschermen is een aantal straten rondom het incident afgesloten. De politie heeft met behulp van speurhonden naar hulzen op straat gezocht. Ook is de Forensische Opsporing ter plaatse gevraagd. De aanleiding van beiden incidenten is onbekend.

Signalement verdachte: een licht getinte man van ongeveer 1.70 m lang. Droeg een zwart trainingspak en een wit Nike logo. Droeg een zwart petje eveneens met een wit Nike logo. De verdachte zou de Van Ostadestraat ingerend zijn.

Heeft u iets gezien of gehoord op 4 of 5 mei? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de districtsrecherche 0900-8844. Liever Anoniem? Bel Misdaad Anoniem 0800 7000.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Ferrie van der Geer, Donny Kooistra
w CEQ4NSgWgAEqthZ

w IMG 1692

w IMG 1696

w IMG 1709

w IMG 1715

w IMG 1722