Man probeert agent te steken en wordt neergeschoten | Regio15.nl

Man probeert agent te steken en wordt neergeschoten

Den Haag - Op het Kwikstaartpad hebben agenten vanmorgen een 19-jarige verwarde man uit Delft in zijn onderlichaam geschoten nadat deze een politieman meerdere malen met een mes probeerde te steken.


Het incident vond even na half vijf plaats. De polite agenten waren daar omdat er een melding was binnengekomen dat een verwarde man in een woning ruzie had, en in bezit was van een mes.

Politieagenten die ter plaatse kwamen, troffen op straat een man onder het bloed aan. Hij was inderdaad in het bezit van een mes. Tijdens de aanhouding ontstond een worsteling waarbij de verdachte en een politieagent op de grond vielen. De Delftenaar probeerde daarbij de agent meerdere malen te steken. Agenten voelden zich genoodzaakt om de verdachte neer te schieten. Het slachtoffer werd twee keer in zijn onderlichaam geschoten.

De agent liep bij het incident lichte verwondingen op. Omdat hij onder het bloed zat dacht men dat de agent gestoken was, maar dat bleek achteraf niet het geval. De verwarde man heeft zichzelf bij het incident ook nog in het gezicht verwond met het mes.

De gewonde verwarde man is ter plaatse behandeld door het MMT en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De arts is in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. De man is inmiddels geopereerd aan zijn verwondingen. De agent is na controle op het politiebureau later alsnog naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon hij het ziekenhuis weer verlaten.

Er is bij het incident minimaal vier maal geschoten, want zoveel hulzen telden wij op straat.

In verband met het incident is door de politie op het Kwikstaartpad en omliggende straten een ruim Plaats Delict afgezet. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie schiet, zal de Rijksrecherche uitgebreid onderzoek gaan verrichten.

Video: Dejan Jeremic en Ferrie van der Geer

Foto's: Dejan Jeremic en Nick van der Toorn

w IMG 4606

w IMG 5379

w IMG 4588

w IMG 5314

w IMG 4583

w IMG 5354

w IMG 5452

w IMG 5487