Man in been gebeten door politiehond | Regio15.nl

Man in been gebeten door politiehond

Den Haag - Een man is vannacht in zijn been gebeten door een politiehond in de J. Bosmanstraat; agenten hadden ook op de man geschoten


De agenten reageerden op een melding van een huiselijk conflict aan het Forellendaal. Toen de agenten ter plaatse waren, kwam er een man (37) naar buiten die een van de agenten probeerde te steken met een mes. Hierop hebben agenten op de man geschoten.

De man sloeg hierna op de vlucht, waarna een achtervolging ontstond. Tijdens de achtervolging hebben agenten een aantal waarschuwingsschoten gelost om de man staande te kunnen houden. Uiteindelijk is de man in de J. Bosmanstraat gebeten door een politiehond en kon hij daarna worden aangehouden. 

De verdachte is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. Hij is voor verdere behandeling met de ambulance onder politiebegeleiding vervoerd naar het ziekenhuis. Hierna is de man ingesloten op het bureau. Er kwam op het Forellendaal een tweede ambulance ter plaatse om de vrouw (32) die was mishandeld te behandelen.

De politie heeft zowel op het Forrellendaal als in de J. Bosmanstraat een gedeelte van de straat afgezet als 'plaats delict'. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben daar sporenonderzoek gedaan.

Er zijn geen politiemensen gewond geraakt bij het incident. Het incident trok veek bekijks; veel buurtbewoners hebben de schoten gehoord en zijn daar behoorlijk van geschrokken. 

Volgens eerdere informatie van de politie zou de man in zijn been zijn geschoten door agenten; dat blijkt dus niet het geval te zijn geweest. Kijk hier voor het persbericht van de politie.

Video: Ferrie van der Geer en Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra en Nick van der Toorn

w IMG 9871

w IMG 0854 2

w IMG 0852 2

w IMG 0848 2

w IMG 9820

w IMG 9823

w IMG 9837

w IMG 9825

w IMG 9885

w IMG 9887

w IMG 9891