Man omgekomen bij schietpartij Wrightlaan | Regio15.nl

Man omgekomen bij schietpartij Wrightlaan

Den Haag - Een man is dinsdagmiddag overleden na een schietpartij in de Haagse wijk Ypenburg.


Rond drie uur kreeg de politie meerdere meldingen van een gewonde persoon op de Wrightlaan in Den Haag, op de hoek met Anthony Fokkersingel. Naast een massale inzet van politie kwamen ook twee ambulance's en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse. Zij landden met de helikopter op een nabijgelegen grasveld.

Hulpverleners hebben het slachtoffer op straat gereanimeerd; maar de hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De traumahelikopter is daarom teruggekeerd naar de basis in Rotterdam.

De politie heeft in de omgeving van de schietpartij een verdachte aangehouden. Er is nog niet bekend wat de relatie met het slachtoffer is.

De omgeving van de schietpartij is afgezet; de recherche gaat daar uitgebreid sporenonderzoek verrichten.

Eerder was er vlakbij ook een fatale schietpartij op de kruising van de Anthony Fokkersingel met de Bleriotlaan en een dodelijke steekpartij op de Hagenstraat.

Volgens informatie die wij ontvingen zou de schietpartij zich hebben afgespeeld in de relationele sfeer. Dit is nog niet bevestigd.

Update 19.00 uur: het slachtoffer is en 28-jarige Hagenaar en de aangehouden verdachte is een 31-jarige Hagenaar. De politie is op zoek naar getuigen. Kijk hier voor het persbericht van de politie.

Slachtofferhulp
Op het moment van de schietpartij waren er veel mensen op straat. Heeft u iets gezien? Er is slachtofferhulp beschikbaar. Meldt u bij een agent of telefonisch via 0900-8844

Video: Ruben van Essen

Foto's: Dejan Jeremic, Ruben van Essen, Rick Hebing en Jerry de Palm

w IMG 3315

w IMG 3313

211

21333

w IMG 4118

w IMG 4119

w IMG 4121

2

3

12

13

MnLZWh.JPG

2SxVML.JPG

l9K9t2.JPG

ycCQ7X.JPG

h4sbu9.JPG

ThiIz1.JPG

w image3

w image4

w image6

w image8

Tot 's avond laat is de Forensische Opsporing bezig geweest met groot onderzoek op de Wrightlaan. De Wrightlaan was, evenals de Anthony Fokkersingel tot laat in de nacht afgesloten.

w IMG 4189

w IMG 9455

w IMG 9460

Familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer hebben op de locatie van het schietincident een gedenkplek ingericht voor het slachtoffer.

w IMG 0046

w IMG 0058