Schietpartij in de Haagse Drebbelstraat | Regio15.nl

Schietpartij in de Haagse Drebbelstraat

Den Haag - Vanmiddag rond de klok van vijf uur heeft op de Drebbelstraat met de Wenckebachstraat een schietpartij plaatsgevonden.


Bij het schietincident raakte een 20-jarige man gewond. De daders vluchtten weg, mogelijk in een auto.

Behalve twee ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter uit Nijmegen ter plaatse gestuurd. Het slachtoffer werd echter al snel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter is dus niet ter plaatse geweest.

Agenten in kogelwerende vesten hebben een groot gedeelte rond de plaats delict afgezet. De politie verricht onderzoek naar de dader(s); er zouden meerdere personen zijn gevlucht na het schietincident.

Getuigen wordt gevraagd te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Update 19.00 uur: de politie meldt dat er drie verdachten zijn aangehouden in verband met het schietincident. Twee mannen werden aangehouden in de Goeverneurlaan. Na onderzoek bleek dat zij niet betrokken waren bij het schietincident. Zij werden daarop direct in vrijheid gesteld. De derde man werd aangehouden in de Oudemansstraat na een tip van een getuige. Deze 27-jarige Hagenaar verdacht van betrokkenheid, en zijn rol bij dit schietincident wordt onderzocht. Ook onderzoekt de politie de identiteit van de andere verdachten, die mogelijk met een auto zijn gevlucht. Het onderzoek gaat dus verder.

Het 20-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn verwondingen niet levensbedreigend waren. Hij zal na behandeling uit het ziekenhuis worden ontslagen. 

Video: Ferrie van der Geer en Robert Johnson


Foto's: Robert Johnson, Bob van Keulen en Ferrie van der Geer

f5UfLl.JPG

w DSC 5424

IVZqpH.JPG

swEdix.jpeg

QMIat4.jpeg

eBEjyR.JPG

ojuVuw.JPG

CPnAHZ.JPG

BXyhJ7.JPG

pw2cfF.JPG