Politie schiet bij aanhouding na achtervolging op de A12 | Regio15.nl

Politie schiet bij aanhouding na achtervolging op de A12

Zoetermeer - Politieagenten hielden zondag 11 september om 06.20 uur op de Bleiswijkseweg een 33-jarige bestuurder aan nadat hij bij een achtervolging in botsing was gekomen met een politievoertuig. Een agent loste bij de aanhouding een waarschuwingsschot.


Agenten zagen dat een bestuurder een roodlicht negeerde en gaven de bestuurder op de Australieweg een stopteken. De bestuurder stopte en weigerde zijn rijbewijs te tonen. De man reed vervolgens weg. Agenten zagen dat naast de bestuurder nog enkele andere personen in het voertuig zaten.

Onmiddellijk stelden verschillende politie-eenheden een achtervolging in. Via het Maximaplein en de Oostweg reed de bestuurder in de richting van de A12. Door te remmen en regelmatig naar de zijkant van de weg te sturen, probeerde de bestuurder de achtervolgende agenten van de weg te rijden.

Tijdens de achtervolging ontstond een aanrijding op de snelweg A12, waarna de verdachte wegrende. Een van de agenten die achter de verdachte aanrende loste een waarschuwingsschot. Na een zoektocht in de omgeving van de auto troffen agenten de verdachte in een sloot aan de Bleiswijkseweg aan. Agenten hielden de bestuurder, een 33-jarige inwoner uit Gouda, aan.

Op de plek van de aanrijding hielden agenten een inzittende, een 30-jarige vrouw uit Landgraaf, aan voor belediging.

Ambulancepersoneel vervoerde na de aanrijding een van de agenten met beenletsel naar een ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Aan het bureau vorderden agenten van de verdachte medewerking aan een alcoholonderzoek. De verdachte weigerde echter alle medewerking. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Om alle sporen van het incident velig vast te leggen werd de A12 in beide richtingen afgesloten tussen Zoetermeer en Bleiswijk. De VOA kwam ter plaatse om dat onderzoek uit te voeren.

Om tien over acht was de rijbaan richting Den Haag weer vrijgegeven. Het VOA onderzoek op de rijbaan richting Utrecht was rond kwart voor negen afgerond. De rijbaan is schoongeveegd door medewerkers van Rijkswaterstaat en Vermeulen IM en kon even voor negen uur ook richting Utrecht worden vrijgegeven.

Video en foto's: Sander Paardekooper

1DoQ3b.JPG

GyZwDy.JPG

3ViK9l.JPG

5aNQUQ.JPG

dvHjTm.JPG

3pIgeK.JPG

zBfgiD.JPG

DE3IwI.JPG

2DniFh.JPG

hlF0Du.JPG

8NWlY0.JPG

1lo9pq.JPG

RTCM55.JPG

oEvrsP.JPG

Es591b.JPG