Inzet arrestatieteam na schietpartij in de Pretoriusstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inzet arrestatieteam na schietpartij in de Pretoriusstraat

Den Haag - In de omgeving van de Pretoriusstraat heeft vanmiddag een 'poging beroving' plaatsgevonden.


Op de Pretoriusstraat is een 22-jarige Leiderdorper bedreigd met een vuurwapen door een nog onbekende man, die hem probeerde te beroven. Het incident vindt mogelijk zijn oorsprong in een afspraak die via een veilingssite werd gemaakt. De verdachte heeft daarbij ook een schot gelost, maar heeft niemand geraakt.

Agenten hebben de omgeving groots afgezet; vanaf de Paul Krugerlaan tot het Joubertplantsoen was de Smitstraat afgesloten.

Het voorval vond plaats in het straatje naast een basissschool, een doorsteek tussen de Pretoriusstraat en de Smitstraat. Omdat het slachtoffer had gezien dat de verdachte uit een portiek op de Smitstraat was gekomen, doorzocht een arrestatieteam het bewuste portiek. Met kogelwerende vesten en schilden zijn zij de gallerij van een flat op gegaan. Eén van de AT'ers had een taser getrokken om direct in te kunnen zetten bij een eventuele dreiging.

De verdachte werd niet aangetroffen. Wel werd tijdens het onderzoek een kogelhuls aangetroffen in de steeg naast de school.

Signalement van de verdachte
Lichtgetint, normaal postuur, ongeveer 1.80m lang en ongeveer 25 jaar oud. Hij was gekleed in een groen jack met daaronder een spijkerbroek en donkere schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een pet in een lichte kleur.

Basisschool
Hoewel tijdens het incident op het naastgelegen speelplein voor de school kinderen aan het spelen waren, heeft geen van de kinderen -voor zover nu bekend- iets gezien van het incident. Omdat het slachtoffer na de poging beroving de school binnenliep en vertelde wat er gebeurd was, zijn alle kinderen direct naar binnen gehaald door de medewerkers van de school. Alle kinderen van de school kregen dinsdag een brief mee naar huis waarin hun ouders werd verteld wat er naast de school gebeurd was. Het incident lijkt geen enkele link met de school te hebben.

Update 21 maart: De politie heeft beelden van de verdachte gepubliceerd om het publiek bij het onderzoek te betrekken en hierdoor tips over de identiteit van de verdachte te krijgen.

Video en foto's: Dejan Jeremic, Rene Hendriks en Nick van Mourik

QqElIh.JPG

E3SGX6.JPG

BQCvmC.JPG

I4vmI2.JPG

BxuyFy.JPG

vq0BKk.JPG

YdsOeo.JPG

Dank ook aan o.a. Marco voor de via WhatsApp ingezonden foto's.

w marco 1

w marco 1

w marco 1