Politie schiet bij aanhouding Derde Werelddreef Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie schiet bij aanhouding Derde Werelddreef Delft

Delft - Agenten hebben vanmiddag tijdens een aanhouding op de Derde Werelddreef meerdere schoten gelost.


De politie kreeg vanmiddag een melding over een bedreiging met een vuurwapen binnen. De melder van het incident praatte de meldkamer bij over twee mannen die in een voertuig waren gezien. Meerdere politie eenheden gingen direct ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Eenmaal ter plaatse zagen agenten deze auto en wilden zij de inzittenden aanhouden. De bestuuder dacht hier anders over en onttrok zich aan deze aanhouding. Hij reed samen met de bijrijder weg in de auto. Hierop hebben agenten meerdere schoten gelost.

Een paar straten verder stopte de auto op het Chilipad waarna politieagenten een zogenaamde uitpraatprocedure startten. Hierbij worden door de politie alle inzittenden met getrokken vuurwapens uit de auto gepraat. Agenten ter plaatse hebben uiteindelijk een 27-jarige man uit Den Haag en een 30-jarige man uit Delft aangehouden.

Agenten van oa het Parate Peleton (PP) hebben de wijk volledig afgegrendeld. Vanwege het incident heeft er enige tijd een politiehelikopter boven de wijk gevlogen.

Een speurhond van de politie is later ter plaatse gekomen om eventuele weggegooide objecten op te sporen, zodat deze later als bewijsmateriaal gebruikt kunnen worden. De Forensische Opsporing heeft andere sporen op de plaatst van het incident veilig gesteld.

Foto's: Donny Kooistra, Nick van Mourik, Ibrahim, Alex Pronk, Michel Adolfs en Marco van der Borg

Video: Via Whatsapp

Video: Donny Kooistra

Video: Michel Adolfs

7NS6oJ.jpg

cMfndH.jpeg

FUGPOO.JPG

cUda4u.JPG

3gWsHm.JPG

imWk3k.JPG

Ty0YrF.JPG

26QtWQ.JPG

o2ppOO.JPG

3izsev.JPG

XbVbIX.JPG

0Sswuk.JPG

03PSQc.JPG

05XmGV.JPG

no7Mnq.JPG

z20s0X.JPG

lSxofN.JPG

w IMG 8917

w IMG 8919