Politie schiet bij aanhouding van man met mes Hobbemaplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie schiet bij aanhouding van man met mes Hobbemaplein

Den Haag - Op het Hobbemaplein heeft de politie vanavond iemand neergeschoten bij een aanhouding.


Getuigen hebben vanavond de politie ingelicht dat er in de omgeving van het Hobbemaplein een persoon rond zou lopen met een mes in zijn handen. Hij zou een aantal ruiten van een huisartsenpost hebben vernield.

Agenten kwamen met meerdere eenheden op deze melding af en troffen de persoon aan op het Hobbemaplein ter hoogte van de De Heemstraat.

Op het moment dat agenten de man wilden aanhouden vormde hij een ernstig gevaar. Ze waarschuwden de man meerdere malen en losten twee waarschuwingsschoten, omdat de verdachte weigerde mee te werken aan zijn aanhouding. De agenten hebben daarop de verdachte in zijn been geschoten, met een flinke wond als gevolg.

Agenten hebben de man onder controle gehouden terwijl collega's medische handelingen pleegden: Ook werd er een AED uit een politievoertuig gehaald voor het geval het nodig was deze te gebruiken.

Direct werden ambulance en MMT, het Mobiel Medisch Team, uit Rotterdam gealarmeerd. Ambulancepersoneel heeft na behandeling ter plaatse besloten niet op het MMT te wachten maar de gewonde verdachte direct naar het ziekenhuis te vervoeren.

Agenten hebben een groot deel van het Hobbemaplein afgezet waardoor ook trams en bussen gestremd zijn. De politie verwacht nog lange tijd bezig te zijn met onderzoek.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Dit is gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt heeft en iemand daardoor letsel heeft opgelopen.

Video: Desire Del Mare via de WhatsApp tiplijn

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman, Donny Kooistra en Nick van der Toorn

61pAfO.JPG

AlC5Cs.JPG

9Ipq4m.JPG

M2foZ2.JPG

8Qij3C.JPG

JRNmd2.JPG

RByS1V.JPG

6ZY6Gj.JPG

CRlut0.JPG

oUkJkH.JPG

QpY4vl.JPG

lcLB6w.JPG

JrorKz.JPG

ILw98Q.JPG

pnwgLD.JPG

MtGAxH.JPG

zoSeun.JPG

PfcQjy.JPG

WsMxkN.JPG

5GIGVi.JPG

ctCPpJ.JPG