Twee doden bij schietincident Edisonstraat Zoetermeer | Regio15.nl
DutchEnglish

Twee doden bij schietincident Edisonstraat Zoetermeer

Zoetermeer - Op een bedrijventerrein aan de Edisonstraat  zijn vanmorgen bij een mogelijke liquidatie in het criminele circuit twee doden gevallen.


De twee slachtoffers bevinden zich in een auto, die geparkeerd staat op het parkeerterrein van een sportschool.

Getuigen zagen twee verdachten wegvluchten in een donkere auto, merk BMW. Agenten vonden de BMW korte tijd later uitgebrand terug aan de Curaçao. Vermoedelijk ging het om een gestolen auto. Vlakbij, aan de Borneo, stond een auto van het merk Volkswagen met een Belgisch kenteken klaar, vermoedelijk om mee verder te vluchten. Echter kozen de twee ervoor om onder dreiging van een vuurwapen een auto, van het merk Opel, type Corsa, buit te maken door middel van carjacking aan de Curaçao. Deze Opel Corsa is vanavond teruggevonden in Rotterdam.

Een van verdachten droeg een donkere jas, een spijkerbroek en een bivakmuts. Van de tweede verdachte is op dit moment geen signalement bekend.

Direct na de schietpartij zijn ambulancedienst en traumahelikopter met Mobiel Medisch Team ter plaatse gegaan naar de Edisonstraat, maar alle hulp kwam helaas te laat voor beide slachtoffers.

De politie heeft gelijk een klopjacht gehouden op de daders. Daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. Leden van het arrestatieteam hebben onder andere de omgeving doorzocht waar de vluchtauto is aangetroffen. Tot op heden heeft dit alles niet geleid tot de aanhouding van verdachten.

Team Grootschalige Opsporing en Forensische Opsporing voeren technisch onderzoek uit. Zowel op de Edisonstraat als de Curaçao zijn de straten grotendeels afgesloten. Rond het plaats delict op de Edisonstraat zijn zwarte schermen geplaatst. De auto's waar de schutters 'aan hebben gezeten' zijn met lint afgezet en worden onderzocht op vingerafdrukken en DNA sporen.

De rechercheurs van het TGO team zoeken getuigen van dit schietincident, de brand in de BMW en de carjacking van de Opel Corsa. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de daders van dit schietincident te vinden, neem dan contact op met de recherche via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Update 19.30:  verschillende media melden dat de twee slachtoffers vader en zoon zouden zijn, afkomstig van een nabijgelegen woonwagenkamp. De politie heeft dit nog niet officieel bevestigd.`

Update 26 april: de identiteit van de twee slachtoffers is door de politie officieel bekend gemaakt. Het gaat om een 49-jarige man en zijn 23-jarige zoon, beiden afkomstig uit Zoetermeer. Er is in Rotterdam een man aan gehouden die ervan wordt vedacht een poging te hebben gedaan de Opel Corsa daar in brand te steken en dus ook dader en/of medeplichtige te zijn van de dubbele moord in Zoetermeer. De man wordt aanstaande vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Video (plaats delict Edisonstraat): Daan vd Ende , Fred Wolters, Peter Post

Foto's: Daan van den Ende, Koen Jongen, Fred Wolters, Bob van Keulen en Rene Hendriks

XD0KjL.JPG

Xoq0Gw.JPG

9r7FxR.jpeg

9o8BUk.JPG

PxiLG8.JPG

rq24CR.jpeg

eazjoM7

z4lWtM.JPG

XiIAmb.JPG

px62wT.JPG

zW1FfS.jpeg

w VDEM0993

w IMG 9148

De uitgebrande vluchtauto op de Curaçao. Daar en in de omgeving zijn ook enkele plaatsen delict afgezet. Inmiddels is gebleken dat de (gestolen) auto voorzien is van 'gekloonde' kentekenplaten, dus kentekenplaten die bij een vergelijkbaar merk en type auto horen.

Video (dumpplaats vluchtauto Corsica): Rene Hendriks en via de WhatsApp tiplijn

p95Uvc.JPG

EnAszw.JPG

TJls0b.JPG

Dz3Q8a.JPG

MsoIqP.JPG

In de buurt (Shetland/Shetlandpad) was blijkbaar iets verdachts gezien. Het arrestatieteam ging er gelijk op af en onderzocht de melding. Na een kort onderzoek vertrok het AT weer.

eJ49Ii.jpg

gdUKCt.jpg

Intussen werd op de Curaçao het uitgebrande wrak bewaaakt.

uaENlj.JPG

 

w IMG 9219

LPcnjv.JPG

GXeUZ5.JPG

Op de Edisonstraat waren inmiddels zwarte hekken geplaatst, en wordt sporen onderzoek gedaan.

jwXFNa.jpeg

rDeAyI.jpeg

bxspoY.JPG

Ook op de Curaçao werd sporenonderzoek gedaan. Hier werd o.a. een speurhond bij ingezet.

iYPK7P.JPG

fyoWpR.JPG

w IMG 9308

Qnp6ot.JPG

5CYXpp.JPG

JbtfW4.JPG

w IMG 9347B

kH9rju.JPG

gOdvpI.JPG

De politiehelikopter was even geland op de Edisonstraat om beelden af te geven aan de collega's op de grond.

pDmpcS.JPG

3dC9qN.JPG

Omdat de vluchtauto weer begon te roken is vanmiddag de brandweer ter plaatse geweest.

AsT1F1.JPG

CUiKj0.JPG

bMQZfc.JPG

Het Belgische voertuig dat aan de Borneo stond geparkeerd, is vanavond door een politieberger afgevoerd.

RxN5KT.jpg

FsbLN5.jpg

C10eNZ.jpg