Man met automatisch wapen aangehouden Leeghwaterplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Man met automatisch wapen aangehouden Leeghwaterplein

Den Haag - Op het Leeghwaterplein is nabij de Haagse Hogeschool een man aangehouden, die zo te zien in het bezit was van een automatisch wapen.


Hij liep eerder op de Jan Wapstraat en bedreigde voorbijgangers met het wapen. De man werd aangetroffen op het Leegwaterplein en  'klemgezet' door een grote politiemacht. Hij is na zijn aanhouding met spoed in een politiebus weggevoerd. Het incident vond plaats vlakbij de bouwketen die recent in de brand hebben gestaan, en dus ook vlakbij de gebouwen van de Haagse Hogeschool.

Het Leeghwaterplein is afgesloten om eventuele sporen te beschermen. Het lijkt te gaan om een 'mini UZI', die op de grond achter is gebleven. Specialisten van de WME (dienst Wapens Munitie en Explosieven) zijn onderweg om te bepalen of het wapen echt is, of dat het om een airsoft replicawapen gaat. Dat is is overigens net zo goed verboden; juist omdat je het verschil met een echt wapen niet te zien is.

Update 16:00: De speclialist van WME heeft het wapen onderzocht en daarna meegenomen. De afzettingen worden inmiddels opgeheven.

Update 16:55:

Update 17:00: de politie laat weten dat het na onderzoek om een nepwapen blijkt te gaan. 

Wouter laat weten dat het vermoedelijk om dit airsoftwapen gaat.

Video en foto's: Daan van den Ende

EjqE6o.JPG

RegPct.JPG

e6bjxX.JPG

y1RLks.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

XVn8zd.JPG

dalnvA.JPG