Dode na schietpartij in shishalounge aan de Laan van Meerdervoort | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dode na schietpartij in shishalounge aan de Laan van Meerdervoort

Den Haag - Op de Laan van Meerdervoort heeft vannacht een schietpartij plaatsgevonden; hierbij is een Haagse man gewond geraakt.


Rond middernacht kwam bij de politie in Den Haag een melding binnen dat er in een shisha lounge, gelegen aan de Laan van Meerdervoort, ter hoogte van de Tasmanstraat, een schietpartij had plaats gevonden.

In deze horecagelegenheid troffen agenten een gewonde aan. Deze man is direct vervoerd naar het ziekenhuis, inmiddels is deze man geopereerd en is zijn toestand stabiel.

De politie is met veel personeel ter plaatse gegaan. Er zijn personen gefouilleerd door politiemensen met kogelwerende vesten aan. Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Wel zijn er enkele getuigen meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring.

Een gedeelte van de Laan van Meerdervoort was afgezet door de politie.

Na het schietincident zou de mogelijke schutter, een man, rennend zijn weggevlucht. Deze man is klein van postuur, grijs shirt, spijkerbroek en had een Louis Vuitton tasje bij zich. Ook Burgernet is bij de zoektocht ingezet.

Update 9-4: De politie maakt bekend dat het slachtoffer, een 17-jarige jongeman uit Den Haag, maandag in het ziekenhuis is overleden.

Update 16-4: de politie heeft vandaag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van het dodelijke schietincident. Hij zit in beperkingen.

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. De politie verzoekt iedereen die meer informatie heeft over het schietincident en/of ruzie die daar aan vooraf ging, contact op te nemen via 0900-8844 of het online tipformulier in te vullen. Ook mensen die meer weten over deze verdachte of zijn vluchtroute, spreekt de politie graag. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update 2-8: Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar mogelijke vergeldingsplannen. De afgelopen maanden zijn verschillende verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog vast en tijdens een pro-formazitting is het voorarrest verlengd met negentig dagen. De verdachten zijn een minderjarige jongen van 17, hij zou een voorverkenning hebben uitgevoerd in de straat waar de dader woont, de andere verdachte, een man van 31-jaar heeft de minderjarige verdachte telefonisch aangestuurd. Bij de 31-jarige verdachte werd thuis een gaspistool en munitie aangetroffen. Bij de politie kwam na de dodelijke schietpartij informatie binnen dat familie van het slachtoffer met wapens op zoek zou zijn naar de dader. Mogelijk zouden ze ook anderen de opdracht hebben gegeven om de dader iets aan te doen. In afgetapte telefoongesprekken werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) gesproken over wapens. In belang van het onderzoek, heeft de politie en het Openbaar Ministerie besloten hier niet eerder over te communiceren. De 19-jarige Rotterdammer die vastzit op verdenking van de dodelijke schietpartij zal op 12 oktober 2018 opnieuw voorkomen tijdens een nieuwe pro-formazitting. 

Video: Ingezonden via onze WhatsApp Tiplijn

Video: Daan van den Ende en Donny Kooistra


Foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Ferrie van der Geer en Nick van der Toorn

sfK1E9.JPG

KCt5Hs.JPG

gkgzcX.jpeg

vcZ5lO.JPG

9w97mz.JPG

sFJOW3.JPG

zhICxZ.JPG

HFXz8M.JPG

pU2DQ9.JPG

CD3o3O.JPG

iVjYE6.JPG

kBOL6r.JPG

LWfXus.JPG

Hw6OVO.JPG

xy2iiq.JPG

hVkmcc.JPG

ryhvWW.JPG

tJRibL.JPG

pe5BOj.JPG

MTe70f.JPG

1s8e3a.JPG

8Hr8mh.JPG

Woensdagochtend en middag heeft er op het Teniersplantsoen een herdenkingsdienst plaatsgevonden. Bij de Shisha-lounge, waar de schietpartij heeft plaatsgevonden, hebben vrienden en kennissen bloemen neergelegd. De Shisha-lounge is voorlopig gesloten. (Foto's: Bob van Keulen)

39TM9D.jpeg

ANiII8.jpeg

HaIXoQ.jpeg

zIP9BY.jpeg