Onderzoek naar explosies bij coffeeshops Breestraat/Peperstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Onderzoek naar explosies bij coffeeshops Breestraat/Peperstraat

Delft - Vannacht is mogelijk voor de tweede keer in iets meer dan een week tijd een aanslag gepleegd op coffeeshop The Future aan de Peperstraat.


Vanmorgen rond kwart over vijf werden door omwonenden knallen/explosies gehoord en bij aankomst van de politie werden beschadigingen geconstateerd aan raam en/of gevel van de coffeeshop. In verband hiermee bestaat volgens een woordvoerder van de politie het vermoeden dat opnieuw een aanslag is gepleegd.

De politie is bezig met een onderzoek in de Peperstraat en heeft de straat met zwarte hekken afgezet. Forensische Opsporing is ter plaatse.

In de even verder gelegen Breestraat wordt door de politie ook onderzoek verricht want ook daar zijn bij een coffeeshop ('The Game', eigendom van dezelfde eigenaar als 'The Future') beschadigingen aangetroffen nadat een explosie was gehoord. Ook de Breestraat is met zwarte hekken afgezet.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

In de nacht van 8 mei werd coffeeshop The Future en een zonnestudio met een automatisch wapen beschoten. Er werden toen meer dan 27 kogels afgevuurd. De coffeeshop had toen tenminste acht kogelinslagen. De Peperstraat werd toen vrijwel de hele dag afgesloten voor onderzoek.

Video en foto's: Nick van Mourik

WsTUpd.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

eYiq9d.JPG

kugTfA.JPG

B4ztF9.jpeg

mgO6uj.JPG

JGqF54.JPG

De situatie in de Breestraat.

sDW6lV.jpeg

4d846j.jpeg

bDzW57.JPG

LXnjvY.JPG

gNU4b8.JPG