Weer geschoten in het centrum van Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Weer geschoten in het centrum van Delft

Delft - Dinsdagochtend is er voor de de derde keer op rij met automatische wapens geschoten in Delft. Ditmaal op de Beestenmarkt. 


Agenten in kogel- en steekwerende vesten kwamen ter plaatse. De politie spreekt over 'schietsalvo's'.

De politie heeft een groot Plaats Delict (PD) afgezet en is bezig met een groot onderzoek. Er staan diverse pionnen op de Beestenmarkt die sporen en mogelijk kogelhulzen beschermen.

De omgeving is hermetisch afgesloten en bewoners mogen tijdelijk hun huis niet uit of naar binnen. Er staan diverse zwarten hekken om het Plaats Delict (PD) af te zonderen. 

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Op 8 mei werden ook al tientallen schoten gelost met een automatisch wapen en op 17 mei werd er een handgranaat gegooid in de Breestraat. Beide keren waren coffeeshops en een zonnestudio het doelwit. Of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben is vooralsnog niet bekend. 

Update 13 juni: De politie maakt bekend dat er vannacht bij invallen in diverse woningen drie personen zijn aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de reeks geweldsincidenten in Delft. Er zijn twee woningen doorzocht. De verdachten zitten in volledige beperking. Mevrouw van Bijsterveldt, burgemeester van Delft, reageert verheugd op het nieuws. Ze laat weten de ontwikkelingen met veel belangstelling te zullen volgen. 

Foto's en video: Daan van den Ende

76UBhD.JPG

BQvAhk.JPG

huaGh0.JPG

5MiUM4.JPG

LDthQl.JPG

YFehR6.JPG

y32FSN.JPG

fGIZ7u.JPG

n2Fjyn.JPG

NfnJUo.JPG

B6i573.JPG

GyZvUl.JPG

5djHyV.jpeg

PkjgNK.jpeg

mqPed5.jpeg