Club Magnum beschoten met automatisch wapen Van der Hagenstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Club Magnum beschoten met automatisch wapen Van der Hagenstraat

Zoetermeer - Club Magnum gevestigd aan de Van der Hagenstraat is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten met een automatisch wapen.


Omstreeks 02.45 uur kwam een melding binnen dat er door een getuige was gezien dat er vanuit een rode auto schoten gelost waren op de club aan de Jan van der Hagenstraat.

Direct werd de omschrijving van de auto doorgegeven aan de eenheden op straat en vatten agenten post in de omgeving en bij de opritten van de snelweg A12. Ter plaatse bleek de club met een automatisch wapen te zijn beschoten en hebben agenten meteen een ruim Plaats Delict (PD) afgezet. Op de deur van de club zijn zeker tien kogelinslagen te zien.

Op de Tesselschadestraat / Wilhelminaweg in Gouda werd later in de nacht een autobrand gemeld. Deze auto bleek sinds eind augustus gestolen te zijn. Vlak na het ontstaan van de autobrand, werd een donkere auto gezien die weg reed.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De verdachten zijn na de beschieting op de vlucht geslagen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat een nachtclub beschoten werd op de Van der Hagenstraat; in maart van dit jaar werd Club One even verderop onder vuur genomen. Toen werden er circa 30 hulzen aangetroffen. Meestal wordt een horecagelegenheid na een beschieting voor langere tijd door de burgemeester gesloten; het is dus ook goed mogelijk dat er geschoten wordt om een concurrerende club voorlopig 'uit te schakelen'.

Video en foto's: Daan van den Ende

R2ij2k.JPG

ZHDJLC.JPG

QSsEoG.JPG

z1HC2y.JPG

01buRU.JPG

RLyByy.JPG

ThDEZ8.JPG

A9t2nX.JPG

9s6BMc.JPG

3awHCQ.JPG

Yh0Quk.JPG

0oBYxW.JPG

paP7PU.JPG

Enige tijd na het schietincident aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer kregen de hulpdiensten in Gouda een melding van een autobrand aan de Tesselschadestraat. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De politie heeft het voertuig voor nader onderzoek veilig gesteld. (Foto's:  112HM.nl/Franklin Coenen)

w DSC 3760

w DSC 3766

w DSC 3771

w DSC 3773

w DSC 3802

w DSC 3811