Club Cobra in Zoetermeer weer beschoten | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Club Cobra in Zoetermeer weer beschoten

Zoetermeer - Nachtclub 'Club Cobra' in Zoetermeer is dinsdagavond beschoten met een automatisch wapen.


Rond 23:30 uur kreeg de politie een melding dat er in de buurt van de horecagelegenheid harde knallen waren gehoord. Aanvankelijk leek er niets te zien in de omgeving, maar na nader onderzoek bleken er in de muur van de horecagelegenheid enkele kogelinslagen te zitten. Daarop werd gelijk een plaats delict gemaakt en werd de omgeving ruim afgezet.

Agenten in kogel- en steekwerende vesten kwamen ter plaatse en hebben een groot gebied afgezet met lint. 

Met behulp van een speurhond werden in de omgeving van de horecagelegenheid enkele hulzen aangetroffen. Nadat het onderzoek ter plaatse was afgerond werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Eerder beschoten
Op 28 december 2018 werd de nachtclub ook al beschoten met een automatisch vuurwapen. Er werden toen minstens negen kogelhulzen gevonden voor de club. Burgemeester Charlie Aptroot heeft de club toen voor twee weken gesloten. De sluiting was een behoorlijke domper voor de nachtclub, er was namelijk op oudejaarsavond een groot feest gepland met de naam 'Billionaires'. Dit feest kon vanwege de verplichte sluiting toen niet doorgaan. 

Weer open
Half januari besloot burgemeester Charlie Aptroot dat club Cobra weer open mocht met een aangepast veiligheidsplan. De nachtclub heeft na het vorige schietincident privé bewaking ingehuurd. Er staat een busje met '24/7 security' bij de voordeur. Of de bewaking daadwerkelijk vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week aanwezig is, is niet bekend. 

Meerdere geweldsincidenten
Zoetermeer is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweldsincidenten bij nachtclubs. In maart werd Club One beschoten met een automatisch vuurwapen. In september werd Club Magnum beschoten met een automatisch wapen. In november werd er een granaat gevonden bij Club Magnum. 22 januari jl. werd er geschoten in de Van der Hagenstraat en 5 februari jl. werd er opnieuw een handgranaat gevonden bij Club Magnum.

De Forensische Opsporing (FO) heeft lange tijd onderzoek gedaan. Met een speciaal getrainde speurhond is er gezocht naar bewijsmateriaal. De recherche onderzoekt de zaak.

Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. 

Update 17:49: Burgemeester Charlie Aptroot neemt maatregelen. Club Cobra is vanaf de Engelandlaan beschoten met zwaar kaliber. Reizigers in de RandstadRail en gebruikers van de openbare weg hadden het slachtofer kunnen worden. De burgemeester sluit Club Cobra voor een jaar. Daarnaast zijn er nieuwe sluitingstijden opgelegd, als de club na een jaar weer open gaat zal deze iedere dag vanaf 01:00 uur gesloten moeten worden.

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

KIP9Ww.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

KZSPlF.JPG

GVhODY.JPG

pjydDF.JPG

266e8w.JPG

XbhHfZ.JPG

ZiVnSC.JPG

nSrWy9.JPG

LDLRkl.JPG

w0lx3y.JPG

DVPB0g.JPG

1HjoSX.JPG

ddOMMf.JPG