Schietpartij op het Van Foreestplein in Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Schietpartij op het Van Foreestplein in Delft

Delft - Op en bij het Van Foreestplein is maandagmiddag diverse malen geschoten.


Maandagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een schietpartij op het Van Foreestplein. Ter plaatse troffen zij enkele hulzen aan op de Van Adrichemstraat en op het Van Foreestplein.

Er zijn diverse kogelinslagen te zien. Er zit onder andere een kogelgat in een raam van een pand en van een auto. Volgens omwoners (die in de tuin zaten toen de schietpartij begon) is er zes keer geschoten. 

Vanwege het Plaats Delict (PD) mogen bewoners niet uit of naar hun woning en mogen eigenaren van geparkeerde auto's niet hun voertuig weghalen.

Wonder boven wonder zijn er (vooralsnog bekend) geen gewonden. Er liggen namelijk meerdere winkels aan het Van Foreestplein.

De politiehelikopter heeft lange tijd boven het incident gevlogen. De Forensische Opsporing (FO) doet onderzoek naar de schietpartij.

Wat de aanleiding is van de schietpartij is nog niet bekend. Volgens de politie zijn er drie personen weggerend en is er mogelijk een scooter betrokken. Er zouden door meerdere partijen op elkaar geschoten zijn. 

Video en foto's: Daan van den Ende

9vHaGn.JPG

oluj3h.JPG

4gXBT7.JPG

864qOG.JPG

ghEcCL.JPG

du0eHw.JPG

7RDXVH.JPG

mVPmxE.JPG

0Im5U9.JPG

8yeyry.JPG

I2jCkK.JPG

Wn7ChF.JPG

NWOQ4P.JPG

ih5VPV.JPG

RqUyeb.JPG

wYW1Do.JPG

RQUGAm.JPG

4L00wn.JPG

GGMsk9.JPG