Persoon zwaargewond bij schietpartij in Spoorwijk | Regio15.nl
DutchEnglish

Persoon zwaargewond bij schietpartij in Spoorwijk

Den Haag - Vrijdagmiddag is een man neergeschoten aan het Ledeganckplein in de Haagse wijk Spoorwijk.


Op het moment van het schieten zouden er veel kinderen op het plein geweest zijn, omdat de nabij gelegen school net uit ging. Naast twee ambulances en een Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwam er veel politie ter plaatse.

Agenten in steek- en kogelwerende vesten lopen rond. Er zijn leden van het zwaarbewapende arrestatieteam aanwezig.

Er is een plaats delict (PD) afgezet. Er zou een slachtoffer veel bloed hebben verloren en zwaargewond zijn. Omstanders hebben eerste hulp verleend bij het slachtoffer; o.a. door de wonden zo goed en kwaad als het ging dicht te drukken.

De schutter is er vandoor gegaan, in de richting van de Albert Heijn op de Goeverneurlaan. Er is later op de Weimarstraat een man aangehouden die ervan wordt verdacht de schutter te zijn.

De politiehelikopter cirkelt boven het incident. Over de oorzaak van de schietpartij is nog niets bekend. Op social media vraagt de politie getuigen contact op te nemen met 112. 

Door de drukte op het plein zijn er veel getuigen. Voor hen worden verklaringen opgenomen maar er wordt ook slachtofferhulp geregeld, om ze te helpen bij het verwerken van de geberutenissen.

(Dit item is mede mogelijk gemaakt dankzij een tip op de WhatsApp tiplijn 0615151502 . Ziet u ergens veel politie? Is er een gebied afgezet met lint? Heeft u een andere nieuwstip? App ons meteen).

De tekst loopt door onder de foto's.

Video: Roy Wolters

Foto's: Roy Wolters, Renato Laporte, Richard Beekhuizen en Rene Hendriks

ZoqUUH.jpeg

cELY3N.jpeg

rMAY91.jpeg

Tp9Q1X.JPG

W30X4j.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

h4tYhq.jpeg

MG8215.jpeg

mtEpyD.jpeg

mnIIMp.jpeg

HAeORw.JPG

M5MwdB.jpeg

VLCOdN.JPG

aHXBN9.JPG

pL29dV.JPG

tb7T0b.JPG

l84c0m.JPG

lDaOER.JPG

Nadat het slachtoffer vervoerd was is de politie bezig gegaan met het vastleggen van de sporen van de schietpartij. Die bewijzen kunnen later gebruikt worden in het strafproces tegen de verdachte. Daarbij wordt o.a. een trolley van het dak gehaald, maar die bleek er al even te liggen en heeft waarschijnlijk niets met de zaak te maken. Ook zijn er afvalbakken doorzocht; vermoedelijk op zoek naar het wapen.

Voor de ingang van de flat liggen meerdere hulzen. Die zijn afgedekt met pilonnen. Er staan er in totaal 8.

M1qnue.JPG

Q6tii7.JPG

GcVyVg.JPG

P9p39p.jpeg

kEAFTf.JPG

fOOUz5.JPG

W9l0QH.JPG

eEbrNE.JPG

nI3J8x.JPG

SJBgOq.JPG

vKUa9q.JPG

qEmBwU.JPG

Na enige tijd is op de Weimarstraat de vermoedelijke dader van de schietpartij door het arrestatieteam aangehouden. Daarbij kreeg hij papieren zakken om zijn handen, waarmee de eventuele kruitsporen van het schieten beschermd worden.

Video: via WhatsApp

Wa itemdankzijtiplijjn

LMXLg5.jpeg

TboeLL.jpeg

DfjjF2.jpeg

dnTnCJ.jpeg