Schietpartij op de Rijswijkseweg | Regio15.nl

Schietpartij op de Rijswijkseweg

Den Haag - Op de kruising Rijswijkseweg / van Leeuwenhoekstraat heeft aan het einde van de middag een schietpartij plaatsgevonden.


De politie kreeg rond half zes de melding dat er bij de Goudriaankade geschoten zou zijn. De schutter zou vervolgens lopend zijn gevlucht; de twee mannen die beschoten werden zijn op hun scooter gevlucht. Eén van hen is tijdens de vlucht licht gewond geraakt aan zijn been.

Ter plaatse zijn er geen gewonde slachtoffers meer aangetroffen, maar één van de kogels heeft zich op de Rijswijkseweg wel in het portier (aan de bestuurderskant) van een toevallig passerende auto geboord; de kogel kwam uiteindelijk op de bijrijdersstoel terecht. Wonderwel bleef de bestuurder daarbij ongedeerd, alhoewel hij wel flink is geschrokken.

De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft een deel van de Rijswijkseweg, tussen de Swammerdamstraat en de Waldorpstraat, in beide richtingen afgesloten.

Poltiemensen hebben met ondersteuning van een politiehelikopter in de omgeving gezocht naar de daders, en er zijn kort daarna meerdere personen aangehouden. Of zij inderdaad betrokken waren bij het schietincident, wordt nog onderzocht.

Op het Ketelveld nabij de Ketelstraat in de Molenwijk is de vermoedelijke scooter van de dader aangetroffen. Deze is door de politiekraan afgevoerd.

De politie is op zoek naar getuigen. Forensische Opsporing verricht uitgebreid onderzoek in en rond de auto op de Rijswijkseweg. FO heeft ter plaatse enkele bloedsporen veilig gesteld, die vermoedelijk van het gevluchtte slachtoffer zijn.

Update: Enkele van de aangehouden verdachten zijn na onderzoek weer vrijgelaten. Zij voldeden wel aan het signalement, maar bleken er dus niets mee te maken hebben gehad. Hoeveel verdachten er nog vastzitten is nog niet bekend gemaakt door de politie.

Video en foto's: Sander Paardekooper

7BN4nZ.JPG

9jEmoI.jpeg

7eCb2F.JPG

iukhe0.JPG

o3MzQo.JPG

XUaYT4.JPG

 DvY0gd.JPG

Jj17WL.JPG

73v1VW.jpeg

JUCe0Z.JPG

XyM6Wc.JPG

rl1Vrl.JPG

RzFN2N.JPG

HRixBi.JPG

70RlOn.jpeg

qO5WO1.JPG

gRUFQN.JPG

hTObWD.JPG

 

cz6hZA.JPG

FJFiBw.JPG

0g8MiN.JPG

4IGMP7.JPG

lzpDbD.jpeg

AeudAF.JPG

QTVauG.JPG

sbQ3fa.jpeg

DBublw.JPG

4Lrxk9.JPG