Meerdere slachtoffers bij schietpartij Leggelostraat/Haveltestraat | Regio15.nl

Meerdere slachtoffers bij schietpartij Leggelostraat/Haveltestraat

Den Haag - In de Leggelostraat zijn bij een schietpartij meerdere personen gewond geraakt. Minstens 1 persoon is overleden.


De schietpartij zou rond kwart voor twaalf hebben plaatsgevonden in een pand van Parnassia in de Leggelostraat, en op straat in de Haveltestraat.

Er zijn zes ambulances en drie Mobiel Medische Teams met evenveel traumahelikopters gealarmeerd. De inzet van twee van de drie heli's werd later geannuleerd; één heli is op het gras tussen de flats aan de Haveltestraat geland.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was van de schietpartij. Het arrestatieteam is ter plaatse.

Er zijn zeker twee gewonden uit het Parnassia pand gehaald, die met spoed zijn vervoerd. 

Op de Haveltestraat is een overleden persoon aangetroffen; naast een auto. Volgens geruchten is dit de dader, die na zijn daad zelfmoord heeft gepleegd. Bij het lichaam zou ook een vuurwapen aangetroffen zijn.

De Haveltestraat is afgezet; om de auto en het lichaam zijn een tent en hekken gezet. Vermoedelijk is de rest van de dag de straat nog afgesloten t.b.v. het forensisch onderzoek. Politiemensen gaan van deur tot deur in een buurtonderzoek; in de hoop getuigen van de gebeurtenissen te spreken.

Update 17.50 uur: de ernstig gewonde slachtoffers zijn een 36-jarige vrouw en een 53-jarige man, beiden afkomstig uit Rijswijk. De overleden verdachte is een 67-jarige man, ook afkomstig uit Rijswijk. Kijk hier voor het persbericht van de politie.

Update 14 juli: Een 53-jarige man, een beveiliger, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen 

Video: Gino S. via de tiplijn

Video en Foto's: Tim de Kleyn, Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

T9d2ll.JPG

xLH2mQ.JPG

pVY8YA.JPG

FVTW3Z.JPG

DviELT.JPG

6ssi18.JPG

lMMwQQ.JPG

Z8uu6K.JPG

SRrB6g.JPG

EjGkYf.JPG

GVUMWN.JPG

kSMA6h.JPG

gb7PEC.JPG

M10ZWR.JPG

mtcXJe.JPG

6T3LB6.JPG

4xUUfc.JPG

8TOjrb.JPG

aVMMfQ.JPG

OTBFRL.JPG

RIzs96.JPG

zAPFVa.JPG