Dode (41) bij schietpartij in de Wenckebachstraat | Regio15.nl

Dode (41) bij schietpartij in de Wenckebachstraat

Den Haag - Bij een schietpartij in de Wenckebachstraat is vrijdagavond een man overleden. 


De hulpdiensten zijn massaal gealarmeerd. Onder andere een traumahelikopter, een ambulance en diverse politie- en marechaussee eenheden werden ter plaatse gevraagd.

De politie heeft de straat afgezet met politielint. Agenten zijn ter plaatse in steek- en kogelwerende vesten. Het slachtoffer is door politiemensen achter het stuur van de auto vandaan gehaald, en ter plaatse op straat gereanimeerd. Na korte tijd namen de bemanning van de ambulances en de traumaheli de zorg over. Helaas mocht de hulp niet meer baten, en overleed het slachtoffer ter plaatse. 

Over de aanleiding van de schietpartij is vooralsnog niets bekend. Agenten zijn op zoek naar de verdachte(n), deze zou op een motor met een buitenlands kenteken rijden en er vandoor gegaan zijn. Er vliegt onder andere een politiehelikopter boven het incident om de collega's op de straat te ondersteunen. 

Er is een calamiteiten unit van de politie ter plaatse en er worden zwarte schermen geplaatst om het zicht op het incident te ontnemen. 

Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) verrichten uitgebreid onderzoek. Er is op dit moment nog niemand aangehouden.

Update 24 juni: de politie Den Haag laat vandaag in een persbericht weten dat het slachtoffer een 41-jarige man uit Den Haag is. De verdachten die na de schietpartij, met hoge snelheid op een motor met buitenlands kenteken wegreden, zijn nog niet aangetroffen. Er is een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart.

Update 24 juni: Omroep West bericht dat de man al eerder het doelwit van een beschieting was.

Beelden: Donny Kooistra, Bob van Keulen, Lindsay Dammers

Regio15 iPad Actie 2023

OBpwfH.JPG

PY4toX.JPG

zIfp4G.JPG

xOh3DG.JPG

SbYqTv.JPG

VOT69l.JPG

nRj9YF.JPG

AiTdXn.JPG

buB8Cu.JPG

C86HFu.JPG

jzgMKC.JPG

low8es.JPG

WYU5b9.jpg

v8DH74.jpg

X0jd2a.JPG

s034rQ.JPG

HlRYEE.JPG

gyf1ok.JPG

KNhUyM.JPG

Ua12qy.JPG

WWO4e9.JPG

xEqiEC.JPG

WZBm9x.JPG

z3J8nh.JPG

DLhhQW.JPG

4wuZ2f.JPG

f1Ssdv.JPG

cL4hoD.JPG